طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات

تعداد صفحات: 46 فرمت فایل: word کد فایل: 3887
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۰,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات

    خلاصه مطالعات امکان سنجی طرح

     

    نام محصول :   سوهان  
           
    ظرفیت پیشنهادی طرح :   ٧٨ تن در سال  
    موارد کاربرد :   نوعی شیرینی سنتی  
    عمده مواد اولیه مصرفی :   زعفران (از لحاظ ارزش ریالی)  
    اشتغال زایی (نفر) :   ١٢  
    زمین مورد نیاز (متر مربع) :   ١٠٠٠  
    با توجه به نرخ رشد صادرات این محصول در سنوات گذشته و لحاظ نمودن حداقل همین مقدار رشد صادرات در سنوات آتی، میزان سوهان لازم جهت تامین تقاضای داخل و صادرات در حدود ٦ درصد با کسری مواجه خواهد شد لذا راه اندازی واحدهای تولدی سوهان توجیه پذیر می باشد.      
      سوله سالن تولید ٢١٦  
    مساحت ساختمانها انبار مواد اولیه ١٠٨  
    اداری‐ خدماتی ٦٠  
    (متر مربع) :  
    سایر ٧٥  
       
      مجموع ٤٥٩  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی : ١٠ کیلوگرم  
      آب (lit/h) ٢٦٧  
    میزان مصرف انرﮊی : برق (kw) ٣٠  
      گاز /h)٣(m ٤٢,٠  
    سرمایهگذاری ثابت ارزی (هزار یورو) ‐‐‐‐  
    ریالی (میلیون ریال) ٤٣٠٠  
    طرح :  
    جمع کل (میلیون ریال) ٤٣٠٠  
       
    شهرکهای صنعتی پیشنهادی محل اجرای طرح: شهرک صنعتی شکوهیه و نواحی صنعتی دستجرد، سیرو،  
    طغرود و خور آباد  

    مقدمه

     

    در مطالعات امکان سنجی از دیدگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران جهت اجرا یا عدم اجرای طرح مورد استفاده قرار می گیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی برخی از کالاهایی است که از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان قم جهت بررسیهای بیشتر از دی ماه ١٣٨٧ به این مهندسین مشاور واگذار شده است لذا این مهندسین مشاور با توجه به ویژگیهای محصول که از سوی آن شرکت تعریف شده به تهیه امکانسنجی مقدماتی طرحهای مذکور پرداخته است.

     

    این مهندسین مشاور جهت استانداردسازی مبانی که بایستی در اجرای این طرح مدنظر قرار گیرد همچون میزان سرمایهگذاری لازم، برآورد هزینههای تاسیسات و ماشینآلات و چگونگی انجام سایر مطالعات اقدام به تهیه و تدوین دستورالعمل نمود که مطالعه این دستورالعمل میتواند سرمایه گذار محترم را در چگونگی محاسبات مالی و بررسیهای فنی این مطالعات راهنمایی نماید.

     

    در این مطالعات ابتدا محصول مورد مطالعه معرفی شده و سپس بررسی های لازم در خصوص بازار آن بعمل آمده و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز نیز بررسی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد شده تا با استفاده از آن سرمایهگذاران بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و درجهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیرشفاف در حد مطالعات امکان سنجی مقدماتی اقدام نمایند. لازم به ذکر است که گزارش حاضر صرفا جهت برآورد نیاز بازار و میزان سرمایه گذاری مورد نیاز جهت اجرای طرح مطابق با شرح خدمات ارائه شده از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان قم تدوین گردیده و جهت بررسی در آن شرکت اعتبار داشته و در غیر اینصورت از اعتبار ساقط است.

     

    در خصوص گزارش حاضر که مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید و بسته بندی سوهان میباشد باید به این نکته اشاره نمود که سوهان یکی از محصولات سنتی ایران است و به شیوه ای سنتی تولید و بسته بندی می گردد لذا توجه به این فرآورده با ارزش و توجه به بهبود صنعت تولید و بسته بندی آن در کشور می تواند کمک قابل توجهی به امر اشتغال، بهداشت و تغذیه عمومی، توسعه صنعت صادرات و نیز تثبیت وضعیت اقتصادی کشور نماید و از سویی بایستی متذکر شد که صادرات سوهان به سایر کشورها از پتانسیل خوبی برخوردار می باشد.

     

    در این طرح با توجه به نرخ رشد صادرات این محصول در سنوات گذشته و لحاظ نمودن حداقل همین مقدار رشد صادرات در سنوات آتی، میزان سوهان لازم جهت تامین تقاضای داخل و صادرات در حدود ٦ درصد با کسری مواجه خواهد شد لذا راه اندازی واحدهای تولدی سوهان توجیه پذیر می باشد. امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشور بشمار آید

    ‐ معرفی محصول

    طرح حاضر تولید و بسته بندی سوهان جهت صادرات می باشد. سوهان نوعی شیرینی سنتی می باشد که از پختن مخلوطی از آرد گندم، مالت گندم، شکر و روغن تهیه شده و دارای بافت بسیار فشرده به رنگ قهوه ای روشن می باشد.

    ١‐١‐ نام و کد محصول (آیسیک ٣)

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن محصول طرح دارای کد آیسیک به شرح جدول ١ می باشد]١.[

    ‐٢‐ شماره تعرفه گمرکی

    (جداول در فایل اصلی موجود است)

    ‐ شرایط واردات محصول

     

    بر اساس مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی نتیجه گیری شده که محدودیت خاصی جهت واردات محصول طرح وجود ندارد اما از آنجائیکه تولید سوهان مختص ایران می باشد وارداتی نیز ندارد.

     

    ١‐٤‐ بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول

    مطابق آخرین فهرست استانداردهای ملی موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، محصول طرح دارای

    شماره استاندارد بشرح جدول ٣ می باشد]

     

    عنوان شماره   تاریخ انتشار
    ویژگی های سوهان ٢٦١٢   ١٣٧٣
  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات

    فهرست:

    مقدمه................................................................................................

    ................................................................................................

    ...........................................٦

     

    ١‐ معرفی محصول................................................................................................

    ................................................................

    ....................................................٧

     

    ١‐١‐ نام و کد محصول (آیسیک ٣)................................................................

    ................................................................

    .................................................٧

     

    ١‐٢‐ شماره تعرفه گمرکی................................................................

    ................................................................................................

    ................................٧

     

    ١‐٣‐ شرایط واردات محصول................................................................

    ................................................................................................

    ............................٨

     

    ١‐٤‐ بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول................................

    ................................................................

    ....................................................٨

     

    ١‐٥‐ بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول................................................................

    .................................٨

     

    ١‐٥‐١‐ مروری بر قیمت های داخلی................................

    ................................................................................................

    ......................................٩

     

    ١‐٥‐٢ ‐ مروری بر قیمت های جهانی................................

    ................................................................................................

    .....................................٩

     

    ١‐٦‐ معرفی موارد مصرف و کاربرد محصول ................................

    ................................................................................................

    ..................................٩

     

    ١‐٧‐ بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول................................................................

    ....................................١٠

     

    ١‐٨‐ بررسی اهمیت استراتژیکی محصول در دنیای امروز................................................................................................

    ......................................١٠

     

    ١‐٩‐ کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول................................................................................................

    ...................................١٠

     

    ١‐١٠‐ معرفی شرایط صادرات محصول................................

    ................................................................................................

    .......................................١١

     

    ٢‐ وضعیت عرضه و تقاضا................................................................

    ................................................................................................

    ....................................١٢

     

    ٢‐١‐ بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه اول تاکنون................................................................

    ..............................................١٢

     

    ٢‐١‐١‐ بررسی ظرفیتهای بهره برداری................................

    ................................................................................................

    ................................١٢

     

    ٢‐١‐٢‐ بررسی روند ظرفیت نصب شده واحدهای فعال در کشور................................................................

    .................................................١٣

     

    ٢‐١‐٣‐ بررسی روند تولید واقعی محصول طرح در کشور................................................................................................

    ...............................١٣

     

    ٢‐١‐٤‐ نگاهی به راندمان تولید (درصد استفاده از ظرفیت اسمی) در واحدهای تولیدی فعال................................

    ...............................١٤

     

    ٢‐٢‐بررسی وضعیت طرح های جدید و در حال توسعه................................................................................................

    ............................................١٤

     

    ٢‐٢‐١‐ پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور................................

    ................................................................

    ...................................................١٥

     

    ٢‐٣‐ بررسی روند واردات محصول طرح از آغاز برنامه اول تا کنون................................................................................................

    .........................١٦

     

    ٢‐٤‐ جمع بندی عرضه................................................................

    ................................................................................................

    ..................................١٦

     

    ٢‐٥‐ بررسی روند مصرف از آغاز برنامه اول تا کنون................................

    ................................................................

    .................................................١٧

     

    ٢‐٥‐١‐ بررسی روند صادرات محصول طرح از آغاز برنامه اول تا کنون................................................................

    ........................................١٨

     

    ٢‐٦‐ برآورد قابلیت صادرات طی سنوات آتی................................

    ................................................................................................

    ..............................١٩

     

    ٢‐٧‐ بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه پنجم توسعه................................................................

    ..........................................٢٠

     

    ٢‐٧‐١‐ برآورد میزان تقاضای خارجی محصول طرح در آینده................................................................................................

    .......................٢٠

     

    ٢‐٧‐٢‐ برآورد میزان تقاضای داخلی محصول طرح در آینده................................................................................................

    .........................٢٠

     

    ٢‐٧‐٣‐ جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات بازار................................

    ................................................................

    .............................................٢١

     

    ٣‐ بررسی اجمالی تکنولوﮊی و روش تولید محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها................................

    ................................................٢٢

     

    ٣‐١‐ بررسی سطح تکنولوﮊی تولید در واحدهای فعال................................

    ................................................................

    .............................................٢٢

     

    ٣‐٢‐ مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان................................................................................................

    .....................٢٣

     

    ٣‐٣‐ نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید محصول................................................................

    ........................٢٤

     

    ٤‐ تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوﮊی مرسوم در تولید محصول................................................................................................

    ...............................٢٤

     

    ٥‐ بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد میزان سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز................................

    ....................................٢٥

     

    ٥‐١‐ زمین................................................................................................

    ................................................................................................

    ........................٢٦

     

    ٥‐٢‐ محوطه سازی................................................................

    ................................................................................................

    .........................................٢٦

     

    ٥‐٣‐ عملیات ساختمانی................................................................

    ................................................................................................

    .................................٢٧

     

    ٥‐٤‐ ماشین آلات و تجهیزات تولیدی................................

    ................................................................................................

    .........................................٢٧

     

    ٥‐٥‐ تاسیسات عمومی................................................................

    ................................................................................................

    ...................................٢٨

     

    ٥‐٦‐ وسایل اداری و خدماتی................................................................

    ................................................................................................

    .........................٢٨

     

    ٥‐٧‐ ماشین آلات حمل و نقل................................................................

    ................................................................................................

    ......................٢٩

     

    ٥‐٨‐ هزینه های قبل از بهره برداری................................

    ................................................................................................

    ............................................٢٩

     

    ٥‐٩‐ هزینه های پیش بینی نشده................................................................

    ................................................................

    ................................................٢٩

     

    ٥‐١٠‐ برآورد حداقل ظرفیت اقتصادی طرح (شناسایی و اندازه گیری هزینه و فایده اجرای طرح) ................................

    .................................٢٩

     

    ٥‐١٠‐١‐ لحاظ کردن نقطه سربسر تولید................................

    ................................................................................................

    ...........................٣٠

     

    ٥‐١٠‐٢‐لحاظ کردن حداقل سود مورد انتظار................................

    ................................................................

    ...................................................٣٠

     

    ٦‐ برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه و محل تامین آن................................................................................................

    ...................................٣٢

     

    ٦‐١‐ معرفی مواد اولیه اصلی و میزان مصرف آن ها................................

    ................................................................

    ...................................................٣٢

     

    ٦‐٢‐ معرفی منابع تأمین مواد اولیه................................................................

    ................................................................

    ..............................................٣٣

     

    ٦‐٣‐ بررسی تحولات اساسی در روند تأمین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده................................................................

    .........................٣٣

     

    ٧‐ پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح................................

    ................................................................................................

    ..................................٣٥

     

    ٧‐١‐ بازارهای فروش محصول................................................................

    ................................................................................................

    .......................٣٥

     

    ٧‐٢‐ بازارهای تأمین مواد اولیه................................................................

    ................................................................................................

    .....................٣٥

     

    ٧‐٣‐ احتیاجات و نیازمندی های دیگر طرح................................

    ................................................................................................

    ...............................٣٥

     

    ٨‐ بررسی تاثیرات زیست محیطی................................................................

    ................................................................................................

    ......................٣٦

     

    ٩‐ وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال................................

    ................................................................................................

    .............................٣٧

     

    ١٠‐ بررسی تأسیسات و امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح................................

    ................................................................

    .............................................٣٨

     

    ١٠‐١‐ برآورد برق مورد نیاز و چگونگی تأمین آن................................

    ................................................................................................

    ......................٣٨

     

    ١٠‐٢‐ برآورد آب مورد نیاز و چگونگی تأمین آن................................

    ................................................................................................

    .......................٣٨

     

    ١٠‐٣‐ برآورد سوخت مصرفی مورد نیاز و چگونگی تأمین آن................................................................................................

    .................................٣٩

     

    ١٠‐٤‐ برآورد هوای فشرده مورد نیاز و چگونگی تأمین آن................................................................................................

    ......................................٤٠

     

    ١٠‐٥‐ برآورد تاسیسات گرمایشی و سرمایشی................................

    ................................................................................................

    ...........................٤٠

     

    ١٠‐٦‐ سایر تجهیزات مورد نیاز................................................................

    ................................................................................................

    .....................٤١

     

    ١٠‐٧‐ برآورد امکانات زیربنایی مورد نیاز................................

    ................................................................................................

    ....................................٤١

     

    ١١‐ وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی................................

    ................................................................................................

    ..............................٤٢

     

    ١١‐١‐ حمایت های تعرفه گمرکی و مقایسه آن با تعرفه های جهانی................................................................

    ....................................................٤٢

     

    ١١‐٢‐ حمایت های مالی................................................................

    ................................................................................................

    ................................٤٢

     

    ١٢‐ تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید................................

    ...................................................٤٣

     

    ١٢‐١‐ بررسی بازار................................................................

    ................................................................................................

    ..........................................٤٣

     

    ١٢‐٢‐ عرضه و تقاضا................................................................................................................................

    ................................................................   .......٤٣

    ١٢‐٣‐ هزینه های سرمایه گذاری................................................................................................................................

    .................................................٤٣

    ١٢‐٤‐ ظرفیت اقتصادی................................................................................................................................................................

    ................................ .٤٣

    ١٢‐٥‐ اشتغال................................................................................................................................................................................................

    ..................٤٣

    ١٢‐٦‐ تولید جهت مصرف داخلی/ تولید جهت صادرات...........................................................................................................................................

    ٤٣

    ١٢‐٧‐ پیشنهاد محل اجرای طرح................................................................................................................................................................................

    ٤٤

    ١٣‐ منابع و ماخذ..................................................................................................................................................................................................................

    ٤٥

    ضمائم........................................................................................................................................................................................................................................

    ٤٦

     

    منبع:

    ]١[  لوح فشرده وزارت صنایع و معادن منتهی به ٣٠/٠٧/١٣٨٧

     

    ]٢[  مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی

     

    ]٣[  موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

    ]٤[  قیمت پایه صادراتی محصول

    ]٥[  اتاق بازرگانی صنایع و معادن استان قم

    ]٦[  درگاه ملی آمار ایران

    ]٧[  پایگاه اطلاعات زعفران شهرستان گناباد

    ]٨[  شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی

    ]٩[  سایت

    ]١٠[  صنایع بسته بندی البرز نوین

    ]١١[  سایت

    ]١٢[  سایت

    ]١٣[  شبکه خبری صنایع غذایی ایران

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات, پروژه کارآفرینی درباره طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید سوهان جهت صادرات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت