خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
پکتین از پوست مرکبات |
|
ظرفیت پیشنهادی طرح |
4000 تن |
|
مواد اولیه (میلون ریال) |
پوست مرکبات،سیب |
|
اشتغال زایی |
|
|
80 نفر |
|
زمین مورد نیاز |
|
|
5000 |
|
|
اداری |
100متر مربع |
|
|
سالن تولید |
2000متر مربع |
|
|
|
|
|
|
|
انبار مواد اولیه |
500مترمربع |
|
|
انبار محصول |
500متر مربع |
|
زیر بنا |
|
|
|
|
آشپزخانه |
50مترمربع |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
رخت کن و نماز خانه |
50 مترمربع |
|
|
|
|
|
|
|
سرویس ها |
75مترمربع |
|
|
|
|
|
|
|
ساختمان نگهبانی |
50مترمربع |
|
سرمایه ثابت (هزار ریال) |
7E+07 |
|
سرمایه در گردش(هزارریال) |
6E+06 |
|
مصرف سالانه آب ( متر مکعب) |
300 |
|
مصرف سالانه برق( کیلو وات بر ساعت) |
400 |
|
مصرف سالانه سوخت |
گاز( متر مکعب) |
2500 |
|
|
|
بنزین(لیتر) |
30 |
|
محل پیشنهادی برای احداث طرح |
استانهای گیلان، مازندران، خراسان رضوی |
|
1معرفی محصول
تاریخچه پکتین
تهیه مربا و ژله که از قرن 1750 توسط"
شرکت خانوادگی زنان خانهدار لندن" از سیب, مویز و به که در آنها ژلاتین پکتین به وفور یافت میشود تهیه شده است. برای
اولین بار در سال 1820 پکتین از میوه جدا شده و در تهیه مربا و ژل مورد استفاده قرار گرفت.
به تدریج افراد میوههای ژلهدار و یا حتی ژله استحصال شده را با میوههای فاقد ژله مخلوط کردند به عنوان مثال توتفرنگی را با انگور فرنگی ترکیب کردند. ژله استحصال شده از پوست و هسته سیب را با مرباهای میوه های فاقد ژله ترکیب کردند تا اینکه مربا تهیه کنند.
تولید کنندگان پکتین تجاری به دنبال یافتن منابع غنی پکتین افتادند. در آلمان تولید کنندگان آبمیوه ضایعات سیب را خشک کرده و به تولید کنندگان مربا فروختند. این تولید کنندگان نیز به نوبت خود این ضایعات را در آب جوشانده و ژله میوهای تولید کردند.
پکتین چیست ؟
پکتین یا انگم، یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی استکه از ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوهجات
و سبزیجات استحصال میشود . اهمیت اقتصادی این محصول به توانایی آن در تشکیل ژل در
خواص و ویژگیهای پکتین
پکتین در واقع محصول کربوهیدراته خالص شده است که از بخش آبدار پوست میوهها به ویژه سیب و مرکبات استحصال میشود. تمامی میوهها و سبزیجات دارای ساختار پکتین میباشند که این ساختار در کنار ساختار سلولزی ویژگیهای ساختمانی میوه و سبزیجات و یا به عبارت دیگر شکل ظاهری آنها را تعیین میکند.
ساختار اصلی مولکولی پکتین شامل واحدهای اسید گالاکتزونیک و اسید گالاکترونیک متیل استر است که به صورت زنجیرههای پلی ساکارید خطی در کنار هم قرار گرفته و معمولا نیز بر اساس درجه استری بودنشان طبقه بندی میشوند.
در پکتین با درجه متیل استر بالا یا به عبارت دیگر پکتین HM تشکیل گروهای کربوکسیل نسبت به افزایش متیل استر افزایش یافته و بقیه گروههای اسیدی کربوکسیلی یا به اسیدهای آزاد تبدیل میشوند و یا اینکه تبدیل به نمکهایی مانند آمونیوم, پتاسیم, کلسیم و سدیم میشوند. این ویژگی پکتین و هم چنین میزان مفید این نمکها بسته به درجه استری کردن و هم چنین درجه پلیمری کردن تغییر میکند.
پکتینی که در آن کمتر از %50 واحدهای اسیدی کربوکسیل تشکیل میشوند در واقع میزان متیل
استر آن کم بوده و منجر به تولید نوع دوم پکتین یعنی پکتین LM میشود. در حالت کلی پکتین
LM از پکتین HM و در شرایط اسیدی و یا الکالینی متوسط حاصل میشود. پکتین آمینه نیز از پکتین با درجه استر بالا استحصال میشود بدین ترتیب که در مرحله استری زدایی آلکالین از آمونیاک استفاده میشود. در این نوع از پکتین حاصله تعدادی از گروهای اسید کربوکسیل باقی مانده به اسید آمینه تبدیل میشوند.
خواص مفید پکتین آمینه شده نسبت به میزان واحدهای استر و آمید و درجه پلیمری شدن فرق میکند. پکتین تجاری به منظور استاندارد شدن اغلب با شکر مخلوط میشود, و حتی بعضی از انواع
پکتینهای موجود در بازار را با محلول بعضی نمکها مخلوط میکنند تا PH خون را کنترل کرده و یا اینکه ویژگیهای خاص را در آن ایجاد کنند.
میزان و ترکیب پکتین موجود در سبزیجات و میوهجات مختلف متفاوت میباشد. اکثراً به منظور تولید پکتین تجاری از مرکبات و سیب به عنوان ماده اولیه استفاده میشود. پکتین مرکبات از
پوست لیمو شیرین, لیمو ترش و به مقدار کمی نیز از پوسط پرتقال و انگور استحصال میشود. پوست مرکبات در واقع محصول جانبی حاصل از فرآیند آبمیوهگیری بوده و حاوی مقادیر زیادی پکتین با ویژگیهای منحصر بفرد میباشد.
1نام و کد محصول
نام محصول : پکتین کد آیسیک که در وزارت صنایع و معادن معرفی شده است به صورت ذیل میباشد:
انواع پکتین از پوست مرکبات
15491610
پکتین از پوست لیمو
15491611
پکتین از تفاله چغندر
15491620
-1-2 شماره تعرفه گمرکی
شماره تعرفه گمرکی مواد پکتینی ،پکتینات و پکتات ها : 1302200 میباشد