خلاصه طرح
نام محصول |
|
دستگاه پخت نوری |
ظرفیت پیشنهادی طرح |
10,000دستگاه |
مواد اولیه |
|
بورد الکتریکی ، بورد تغذیه ، قاب فلزی |
|
|
شیشه محافظ ، موج بر نوری ، فن |
|
|
موتور الکتریکی ، سایر تجهیزات |
اشتغال زایی |
|
50 نفر |
زمین مورد نیاز |
|
4000متر مربع |
زیر بنا |
اداری |
100 متر مربع |
|
سالن تولید |
1000 متر مربع |
|
انبار مواد اولیه |
250 متر مربع |
|
انبار محصول |
250 متر مربع |
|
آشپزخانه |
25 متر مربع |
|
رخت کن و نماز خانه |
50مترمربع |
|
سرویس ها |
100 متر مربع |
|
ساختمان نگهبانی |
100 متر مربع |
سرمایه ثابت (هزار ریال) |
##### |
سرمایه در گردش(هزارریال) |
6,951,090 |
مصرف سالانه آب ( متر مکعب) |
3000 |
مصرف سالانه برق کیلو وات بر ساعت) |
480,000 |
مصرف سالانه سوخت |
گاز( متر مکعب) |
630,000 |
|
بنزین(لیتر) |
9,000 |
محل پیشنهادی برای احداث طرح |
مراکز استان های مرزی ، شهرستان مشهد |
|
٣ |
تهیه کننده : شرکت سانیار صنعت |
-1 معرفی محصول:
1-1 نام و کد محصول:
نام محصول "دستگاههای پخت نوری" می باشد ولی در بانک اطلاعاتی وزارت صنایع و معادن
محصولی با این نام موجود نمی باشد و تنها کد 2925 - 1513 با نام کلی ماشینهای پخت مواد
غذایی موجود می باشد.
- مشخصات محصول:
مایکروفر امروزه در بسیاری از خانه ها و رستورانها استفاده می گردد. پخت و گرم کردن غذا با
دستگاههای مایکروفر که بسیار ساده و سریع انجام می شود، جایگزین روشهای پخت سنتی گشته
است. با این وجود، ایمنی پخت غذا در مایکروفر همیشه مورد بحث بوده است.
امروزه در بسیاری از خانه ها و رستورانها، پخت و گرم کردن غذا با دستگاههای مایکروفر که بسیار
ساده و سریع انجام می شود، جایگزین روشهای پخت سنتی گشته است. با این وجود، ایمنی پخت
غذا در مایکروفر همیشه مورد بحث بوده است.اشعه های مایکروویو،
امواج رادیویی با فرکانس بسیار
بالا 450)،(MHz 2 هستندکه در مسیر مستقیم حرکت می کنند. ظروف فلزی، اشعه های
مایکروویو را به طور کامل منعکس می کنند ولی ظروف پلاستیکی و شیشه ای این اشعه ها را از
خود عبور می دهند.غذا، انرژی اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند،سپس مولکولهای آب
موجود در آن، به سرعت به تحرک و لرزش در می آیند که این لرزش گرما تولید می کند و باعث
پخت غذا میشود.
تاثیر مایکروفر بر کیفیت غذا:
از آنجایی که زمان مواجهه غذا با آب و دمای بالا در مایکرووفر در مقایسه با روشهای پخت معمولی
کمتر است، از دست دهی ویتامینها و مینرالها نیز در آن کمتر است
.به خصوص ویتامینهای محلول
در آب همچون ویتامین C و B1 که به حرارت بسیار حساس هستند در مایکروفر بیشتر حفظ
٥
تهیه کننده : شرکت سانیار صنعت
دستگاه پخت نوری
میشوند. مایکرووفر این برتری را نسبت به جوشاندن دارد که نشت
ویتامینها به درون آب پخت را به
حداقل میرساند و از این نظر شبیه به بخارپز کردن است. مطالعه ای که در سال 2003 انجام شد
حاکی از آن بود که در مایکروفر از دست رفتن ترکیبات محلول آنتی اکسیدانی فنولیک نسبت به
سایر روشهای پخت بیشتر است،اما اینکه این ترکیبات فنولیک چه نقشی در تغذیه انسان دارند،خود
سوال است.از مزیتهای مایکروفر این است که ترکیب پروتئینی غذا در آن نسبت به سایر روشهای
پخت بیشتر حفظ میشود .گوشت پخته شده با مایکروفر، از کیفیت بالاتری برخوردار است، زیرا با
اکسیداسیون کمتری همراه است. از آنجایی که حرارت در مایکرووفر ملایم تراست،واکنش قهوه ای
شدن هم درآن به طور مشهود کمتر است.
تاثیر اشعه مایکروویو در سلامت انسان:
مطالعات اخیر توکسیسیتی و کارسینوژنسیتی اشعه های مایکروویو را رد کرده اند. با این وجود ،
ایمنی اشعه مایکروویو برای سلامت انسان مورد بحث است.این که آیا اشعه مایکروویو میتواند باعث
ایجاد ترکیبات سرطانزا در غذا گردد یا نه توسط کمیته تخصصی National Health and Medical
Research Councilمورد مطالعه قرار گرفت و تایید نشد .با این حال، اشعه مایکروویو می تواند به
همان طریق که غذا را گرم می کند، بافتهای بدن را نیز گرم کند. مواجهه با مقدار بالای اشعه
مایکروویو، می تواند باعث سوختگی دردناک شود . عدسی چشم به خصوص به حرارت زیاد حساس
است و مواجهه زیاد با اشعه های مایکروویو میتواند باعث کاتاراکت شود. مواجهه تصادفی با مقادیر
بسیاربالای اشعه مایکروویو میتواند باعث تغییریا از بین رفتن اسپرم شده و نازایی موقت ایجاد کند .
این مواجهه در صورتی میتواند رخ دهد که اشعه از درون دستگاه به بیرون نفوذ کند، یعنی هنگامی
که درب آن به طور ایمن وکامل بسته نشده است یاseal آن خراب یا کهنه یا جرم گرفته باشد . به
این خاطر محفظه داخل مایکروویو را باید هر از چند گاه یکبار با آب و ماده شوینده ملایم شست و
شو کرد.باید به خاطر داشت که تولید اشعه های مایکروویو با قطع شدن برق آن به طور کامل
متوقف میشود و این اشعه ها در غذا نیز باقی نمی مانند و هرگز غذا را رادیواکتیو نمی کنند .
٦
تهیه کننده : شرکت سانیار صنعت
دستگاه پخت نوری
بیمارانی که از pacemaker استفاده می کنند در استفاده از مایکروفر باید محتاط باشند زیرا امواج
مایکروویو به خصوص در مایکروفرهای قدیمی،میتوانند با سیگنالهای pacemaker تداخل کنند.
1-2 شماره تعرفه گمرکی:
شماره تعرفه گمرکی این محصول 85143000 و حقوق ورودی آن %15 می باشد.
1-3 شرایط واردات:
مطابق کتابچه "مقررات صادرات و واردات" که هر ساله توسط وزارت بازرگانی براساس آخرین
تصویب نامه هیات وزیران منتشر می شود، شرایط ویژه ای جهت واردات این محصول لحاظ نشده
است و بازرگانان و تجار می توانند با پرداخت %15 حقوق ورودی نسبت به واردات این محصول
اقدام نمایند.
دستگاه پخت نوری
1-4 بررسی و رعایت استاندارد ملی:
روشهای اندازه گیری عملکرد اجاق های ریزموج برای مصارف خانگی ومشابه (استاندارد (5026
آشنایی با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده
دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی(رسمی) میباشد.
تدوین استاندارد در رشتههای مختلف توسط کمیسیونهای فنی مرکب از کارشناسان موسسه ،
صاحبنظران مراکز و موسسات علمی، پژوهشی، تولیدی و اقتصادی آگاه و مرتبط با موضوع صورت
میگیرد. سعی بر این است که استانداردهای ملی، درجهت مطلوبیتها و مصالح ملی و با توجه به
شرایط تولیدی، فنی و فن آوری حاصل از مشارکت آگاهانه و منصفانه صاحبان حق و نفع شامل:
تولید کنندگان، مصرف کنندگان، بازرگانان، مراکز علمی و تخصصی و نهادها و سازمانهای دولتی
باشد. پیش نویس استانداردهای ملی جهت نظرخواهی برای مراجع ذینفع و اعضای کمیسیونهای
فنی مربوط ارسال میشود. و پس از دریافت نظرات و پیشنهادها در کمیته ملی مرتبط با آن رشته
طرح و درصورت تصویب به عنوان استاندارد ملی(رسمی) چاپ و منتشر میشود.
پیشنویس استانداردهایی که توسط موسسات و سازمانهای علاقمند و ذیصلاح و با رعایت ضوابط
تعیین شده تهیه میشود نیز پس از طرح و بررسی در کمیته ملی مربوط و درصورت تصویب، به
عنوان استاندارد ملی چاپ و منتشر میگردد. بدین ترتیب استاندارهایی ملی تلقی میشود که بر
اساس مفاد مندرج در استاندارد ملی شماره «5» تدوین و در کمیته ملی مربوط که توسط موسسه
تشکیل میگردد به تصویب رسیده باشد.
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از اعضاء اصلی سازمان بینالمللی استاندارد میباشد که
در تدوین استانداردهای ملی ضمن توجه به شرایط کلی و نیازمندیهای خاص کشور، از آخرین
پیشرفتهای علمی، فنی و صنعتی جهان و استانداردهای بینالمللی استفاده مینماید.