خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
|
طرح پوست گیری و بسته بندی آجیل و |
|
|
|
خشکبار |
|
|
|
|
|
|
|
ویژگی محصول یا طرح |
|
|
|
عدم تهیه و بسته بندی مناسب فعلی |
|
|
|
محصولات |
|
|
|
|
|
|
|
ظرفیت پیشنهادی طرح (تن) |
|
|
1600 |
|
موارد کاربرد |
|
|
|
غذایی |
|
مواد اولیه مصرفی عمده (مقدار داخلی یا خارجی) |
|
آجیل و خشکبار خام |
|
کمبود / مازاد محصول تا سال 1393 |
|
|
16220947 |
|
|
|
|
|
|
|
|
اشتغالزایی (نفر) |
|
|
|
19 |
|
زمین مورد نیاز |
(2m) |
|
|
4000 |
|
|
|
تولیدی |
(2m) |
|
600 |
|
زیر بنا |
|
اداری |
(2m) |
|
300 |
|
|
|
انبار |
(2m) |
|
720 |
|
|
|
آب |
(3m) |
|
12 |
|
میزان مصرف سالانه یوتیلیتی |
|
برق |
(kw) |
|
292,000 |
|
|
|
گاز |
(3m) |
|
29,200 |
|
|
|
ارزی |
(یورو) |
|
- |
|
سرمایه گذاری ثابت |
|
ریالی (هزار ریال) |
|
######## |
|
|
|
مجموع (هزار ریال) |
|
14.720.887 |
|
سرمایه در گردش |
|
(هزار ریال) |
|
6.662.281 |
|
میزان واردات محصول مشابه در سه سال |
|
|
واحد |
|
4460266 |
|
گذشته |
|
ارزش (هزار ریال) |
|
1.695E+10 |
|
پیش بینی میزان صادرات محصول سالانه |
|
|
واحد |
|
2069264 |
|
|
ارزش (هزار ریال) |
|
######## |
|
|
|
|
|
نقطه سر به سر تقریبی |
|
|
|
|
15,7% |
|
آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار از جمله اقلام عمده مصرفی ایرانیان است که مردم بخصوص در روزهای پایانی سال درتکاپوی خرید آن هستند، هم اکنون علاوه بر نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در سراسرکشور ، واحدهای صنفی این نیاز مردم را برآورده می کنند . بخش عمده نیاز آجیل و خشکبار ایام پرمصرف سال همچون شب یلدا و سال نو از تولید داخل تامین می شود و تنها در یک یا دو نوع قلم همچون بادام هندی و نوعی از بادام ( بادام آمریکایی )
بخش خصوصی اقدام به واردات میکند.
فواید آجیل و خشکبار
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا میکنند. بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است .
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافته اند که یک مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود 50 درصد کاهش میدهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند.
این دانههای خوراکی سرشار ازفسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک میکند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانههای خوراکی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانهها ذکر شده است:
بادام زمینی :خوردن بادام زمینی به مقدار 5 بار یا بیشتر در هفته و هر بار 28 گرم ، احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کاهش میدهد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش میدهند. همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین میشوند. وجود چربی امگا - 3 نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون میشود. بادام زمینی منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید است که تاثیر مهمی در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.
گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان ، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش میدهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگهای خونی میشود که معمولا عامل بروز بیماری های قلبی - عروقی هستند. گردو منبع ویتامین E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم ، فولیک اسید وویتامین 6B است که در ساخت استخوان ها، تامین سلامت قلب و خون نقش مهمی دارند. روغن گردو نیز منبع غنی آلفا لینولئیک اسید (ALA) است که از گروه اسیدهای چرب غیراشباع اُمگا-3 می باشد.
بادام : سرشار از پروتئین و دارای ریز مغذیهای مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس،ویتامین
2B، نیاسین است . همچنین روغن بادام منبع غنی ویتامین E است که نقش ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد. بادام شامل مقادیر زیادی کلسیم است و نیز می تواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشد. محققان کانادایی دریافته اند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه 30 گرم بادام مصرف کنند، میزان کلسترول مضر خون خود را تا 4 درصد کاهش خواهند داد.
آجیل و خشکبار معمولاً به میوه های دانه ای شکلی گفته می شود که روی درخت های شکوفه ای یا بوته ای مستقیم رشد می کنند و به صورت خام یا بو داده و خشک مصرف می شوند.