1- اساسنامه
مراحل انجام شده تاسیس شرکت تعاونی تولیدی پرورش زنبور عسل گلستان
بسته به اداره تعاون شهرستان خمین مراجعه کرد. و بعد از اعلام تقاضای تاسیس شرکت تعاونی تولیدی جهت دریافت موافقت اصولی طرح پرورش زنبور عسل به اداره جهاد کشاورزی منطقه مذکور مراجعه کردیم کخ از بنده یک مدرک تحصیلی در رابطه با زمینه فعالیت درخواست نمودند کربند، مدارک پرورش زنبور عسل را به اداره مذکور تحویل نموده که با وجود آن موافقت نامه تاسیس شرکت فوق را از نظر مدیریت جهاد کشاورزی بلامانع داشته و جهت اقدامات بعدی و از آنجا که یک شرکت برای تاسیس احتیاج به وجود حداقل 7 نفر شهام دار می بود اسامی 6 نفر دیگر از اعضاء شرکت را طی نامه ای به اداره تعاون عودت داده و جهت ثبت و استعلام اسامی افراد سهام دار شرکت به ادازه ثبت اسناد مراجعه کرده و طی مراحل اداری هر کدام از افراد مسئول در شرکت در دفتر ثبت شرکتها در اداره ثبت اسناد شهرستان خمین مراحل امضاء و تایید اساسنامه شرکتهای تولیدی را به ثبت رسانده و بعد از اینکه نامه تاییدیه از اداره های مختلف جهت تایید فعالیت شرکت فوق از مدیریت جهاد کشاورزی- اداره تعاون- مدیریت بازرگانی دریافت نموده و در پرونده درج نمودم. جهت به ثبت رساندن شرکت نزد اداره ثبت اسناد کل کشور ملی نامه ای به عنوان معرفی از اداره ثبت اسناد شهرستان خمین اعلام نموده و در اداره ثبت اسناد کل کشور که با ارائه اسامی اعضاء و اساسنامه شرکت و میزان سهام و مبلغ سهام که هر نفر 3 سهم از شرکت منقسم به بیست و یک سهم که هر سهم معادل 000/500 ریال می باشد و تعیین حداقل 7 عدد اسم برای شرکت فوق طی نامه ای به اداره ثبت اسناد کل کشور اعلام نموده که بعد از گذشت حدودا 20 روز یکی از نامهای انتخاب شده به عنوان گلستان را معرفی نموده اند و شرکت فوق با نام شرکت تعاونی تولیدی پرورش زنبور عسل گلستان با مسئولیت نامحدود و اعضاء و سهام یاد شده در اداره کل ثبت اسناد به ثبت رسیده و جهت معرفی به اداره های مربوطه طی یک معرفی نامه همراه اساسنامه شرکت و اسم اعضا و سهام داران و مسئولیت آنها در شرکت به روزنامه رسمی کل کشور معرفی شده که بعد از گذشت یک ماه موارد یاد شده در فوق طی یک روزنامه رسمی که در کل کشور به چاپ رسیده و یک نسخه از آن به اداره های مربوطه فرستاده شده که با ارائه مدارک فوق به اداره تعاون شهرستان خمین و طی یک جلسه فوق العاده در اداره تعاون شهرستان خمین شرکت فوق فعالیت خود را به طور رسمی شروع نموده و بعد از آن با تحویل طرح تولیدی که در 15 برگ تعیین شده جهت اعتبارات بانکی اقدام نموده و با دریافت آن به امر خرید کلنی های زنبور عسل و مواد اولیه که در طرح آمده به طور گسترده فعالیت خود را ادامه داده است.
2- بیان مسئله
محصول تولیدی در طرح مورد نظر عسل صد در صد طبیعی می باشد، که این امر در مرحله اول و درجه اول کار قرار دارد. و در مرحله دوم ازدیاد جمعیت کلنی های زنبورستان می باشد که از طریق بچه گیری و تولید بچه زنبور به طرق طبیعی و مصنوعی انجام می گیرد. که در مرحله سوم تولید موم تولید شده توسط کلنی های زنبور عسل می باشد که محصول فوق به طور چرخه وار برای خود کلنی ها برای مصارف آینده نیز استفاده می شود که از این امر در صنایع دیگر و مواردی همچون مصارف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد و در مرحله چهارم نیز تولید و گرفتن گرده گل توسط کلنی های زنبور عسل نیز می باشد که طرح اجرایی فوق در مدت پنج سال در نظر گرفته شده است که تولید موارد فوق از طریق کوچ زنبورستان مورد بهره برداری قرار می گیرد.
تاریخچه پرورش زنبور عسل و تولید عسل
آنچه تاکنون مسجل شده این است که زنبور عسل خیلی بیش از انسان در روی زمین بوجود آمده است اولین اثر وجود انسان در روی زمین که در کاوشهای زمین شناسان تاکنون بدست آمده متعلق به 000/600 سال پیش و حال آنکه همین کاوشهای علمی نشان می دهد که زنبور عسل حدود 150 میلیون سال پیش وجود داشته و در حال زاد ولد بوده است. منتها با این تفاوت که در آن زمان فاقد زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از زنبورهای غیرعسل امروزی زندگی انفرادی داشته و هر زنبور لانه مخصوص به خود را ساخته و زندگی می کرده است.
حدود 50 میلیون سال بعد از دوره رشد و تکثیر شدید گیاهان و گل دادن آنها شروع شد. زنبورها از حالت انفرادی خارج و زندگی اجتماعی را ترجیح دادند و جمعیتها را بوجود آوردند.
نزدیک به 25 میلیون سال پیش یعنی زمانی که کوههای پیرند- آلپ- کارپان- قفقاز البرز و هیمالیا تشکیل شدند وقت ازدیاد شدید حشرات همچون زنبور عسل قرا رسید. اثراتی که سنگواره زنبور عسل حدود 40 میلیون سال کشف شده است. روی دیوار غار بیکورپ(BICORP) در اسپانیا یک اثر نقاشی دیده می شود از شخصی که از یک جمعیت زنبور عسل که در داخل حفره سنگی زندگی می کرده اند در حال برداشت عسل بوده است. که این اثر متعلق به 12000 سال پیش از میلاد مسیح می باشد شکل زنبور عسل و کندوهای گلی روی سنگ نوشته زمان فراعنه مصر که متعلق به 4000 سال پیش از میلاد مسیح می باشد حکاکی شده است. در مقبره یکی از فراعنه مصر مقداری عسل پیدا شد که بعد از 4000 سال هنوز قابل خوردن بوده است.
بابلیها- سومریها- ایلامیها در نوشته هایشان بارها از زنبور عسل نامبرده اند و حضرت سومنی نیز قبل از میلاد اسرائیلیها را به سرزمینی برد که نام آن عسل و در آن شیر جریان داشت. بر روی یک کارد مفرغی که حدود 800 سال قبل از میلاد در لرستان ساخته شده شکلی برجسته زنبور عسل بوده که آن نیز هم اکنون در موزه شهر بروکسل نگهداری می شود.
هومر(Homer) شاعر معروف یونانی که حدود 800 سال پیش میلاد زندگی می کرده در شعرهایش از زنبور عسل نام برده است.
سولون(Solon) در سال 620 پیش از میلاد قانونی درباره زنبور داری در یونان نوشت. ارسطو دانشمند ایرانی حدود 350 قبل از مسیح کتابی در مورد زنبور و زنبورداری نوشته است. که به عقیده ارسطو بهترین عسل عسل آویشن می باشد که امروزه نیز بهترین عسل همین مورد می باشد.
قسمتی از کتاب وارو(Varro) دانشمند رومی که در سالهای 116 تا 27 قبل از میلاد می زیسته راجع به زنبور عسل است.
قسمتی از سوره نحل در قرآن مجید درباره عسل می باشد که جمع آوری آیات قرآن به وسیله عثمان حدود 650 بعد از میلاد مسیح انجام گرفته است.
شارلمانی امپراطور بزرگ اروپا در سال 800 میلادی اولین زنبورستان با کندوی سبدی را در یکی از مزارع خود آغاز کرد.
قرون وسطی سالهای پررونق زنبورداری و تولید عسل در تمام اروپا بود و از همه بیشتر کشیشها به امر زنبورداری مشغول بودند.
دانشمندان- محققان- نویسندگان همچون اولاس ماگنوس در کشور سوئد کتابی به تحریر درآورد.
نیکل یاکوب نویسنده آلمانی کتابی در مورد زنبورداری در 1568 به زبان آلمانی نوشته است.
1- موارد مصرف جامعه
از موارد تلوید شده توسط کلنی های زنبور عسل از هر کدام از موارد در زمینه های خاص و متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد که به عبارت زیر می باشد.
امروزه از عسل به عنوان یک ماده غذایی مکفی و انرژی زاد مورد استفاده قرار می گیرد که از این امر نیز در موارد پزشکی همچون جراحتها، دردها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. از موم تولید شده زنبور عسل برای مصارف موارد صنعتی و موارد پزشکی همچون دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
کالای جانشین
در امر تولید عسل طبیعی هیچ گونه محصولی شبیه عسل وجود ندارد و هیچ شرکت تلویدی غیر عسل طبیعی محصولی نمی تواند تولید کند که بهتر از عسل باشد. لذا در این امر هیچ گونه جانشین یا رقیبی وجود ندارد.
برآورد میزان تقاضا
بخاطر اینکه در جامعه امروزی ما محصول تولیدی شرکت که عسل می باشد به عنوان یک غذای تزئینی متاسفانه مورد استفاده قرار می گیرد و فقط بخشی از جامعه همواره به طور مداوم از آن استفاده می کنند نمی توان تقاضای جامعه را نسبت به مصرف عسل در سال تخمین زد.
1- برآورد میزان پیش بینی روند محصول
برآورد میزان مصرف عسل در جامعه در آینده قابل پیش بینی نمی باشد. و جهت تقاضای بیشتر جامعه بایستی که از نظر اطلاع رسانی به جامعه قوی باشیم.
1- جدول برنامه زمانبندی اجرای طرح
نکته: جدول مربوطه به طور ماهانه می باشد.
1- خرید کلنی های زنبور عسل
2- تولید کلی عسل طبیعی از زنبورستان
3- ایجاد ساختمان بهداشتی
\s 4- فروش محصول
5- رسیدن به سود و دستمزد کار
1- طرز تهیه محصول
عسل طبیعی از طریق کوچ زنبورستان در دوره کاری و ماهانه که از فروردین ماه شروع شده که در مزارع بهاری نیز می باشد و تا آخر شهریور ماه که در میان کوههای سرسبز و کوهستانی نیز می باشد به دست می آید. بدان طریق که هر کلنی برای مدتی اقامت زنبورستان در صحرا مورد استفاده قرار می گیرد که هنگامی که شهد گلهای طبیعت آن مکان به سمت تمامی رفته زنبورستان را به محل دیگر برده که از نظر وسعت محصول گلها بیشتر و بهتر باشد که بدین طریق در مدت این 6 ماه کاری زنبورستان می توان 3-4 مرتبه عسل طبیعی از زنبورستان تولید کرد که در 6 ماهه دوم سال به علت نبود و کمبود گل های شهددار تولید عسل طبیعی امری است نشدنی که زنبورستان در این موقع نیز آرامش گرفته و به نحوی فقط به عنوان مصرف کننده نیز می باشد.
1- پرسشنامه تاسیس واحد تجاری
ابتدا این امر به دو قسمت تشکیل می شود عبارت است از
1- اسم محصول تولید شده یا همان شرکت
2- محل اجرای طرح
الف) اسم شرکت یا محصول- برای اسم شرکت که مبرم است از 1 الی 10 اسم انتخاب کرده و به ثبت اسناد کل کشور فرستاده که اداره فوق از مابین آنها یک اسم را انتخاب کرده و با روزنامه رسمی کردن شرکت فوق را به طور رسمی به جامعه صنعتی کشور معرفی می کند که نامهای مربوطه به عبارت زیر می باشد:
1- گلستان 2- لاله 3- کندو 4- پامچال 5- کوهستان 6- گل زرین 8- لاله اشکی 9- انگشت لیس 10- اقاقیا
2- محل اجرای طرح:
محل اجرای طرح تولیدی فوق در مزارع- بیابانها- کوهپایه ها و در مجموع در طبیعت سبز خداوندی است که از شهد گلهای طبیعی که در زمین روئیده شده اند استفاده کرده و محصول تولیدی فوق بدست می آید و به غیر از بسته بندی کردن و استراکتور کردن محصول جهت تولید محصول احتیاج به هیچ گونه ساختمان یا زمین خاصی نمی باشد.
مشخصات متقاضیان