پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام

تعداد صفحات: 49 فرمت فایل: word کد فایل: 3115
سال: نامشخص مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام

    مقدمه :

    تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی امروزه بیش از هر زمان دیگر نظر موسسات علمی وتحقیقاتی و دانشمندان علوم تغدیه ای به منابع جدید و ارزان قیمت برای تهیه جیره های غذایی حیوانات اهل معطوف گردیده است خوراک دام از ضایعات کشاورزی ازتعدادی  مواد غذایی غیر همگی تشکیل شده است لذا از نظر شکل ظاهری میتواند به صورت پودری و یا در صورت لزوم جهت حمل و نقل بهتر به صورت  بلند شده می گردد که بسته به سلیقه  دامدار تولید وبه بازار عرضه میگردد رنگ و بو خوراک دام بستگی کامل به نوع مواد متشکله دارد ولی بطور کلی باید دارای رنگ و بوی طبیعی و مناسب خود را داشته باشد خوراک دام باید دارای فرمول ها متفاوتی باشد که تفاوت آنها در میزان مصرف مواد اولیه بوده و تقریبا تمام کارخانجات به طور مشابه از مواد در تولید استفاده می نمایند.

     

    ارزش واهمیت اقتصادی طرح

    بررسی های اقتصادی مهمترین قسمت یک پروژه صنعتی بوده و در حقیقت قبولی یا رد میزان مقبولیت یک پروژه را تعییین می نماید. جهت بررسی موفق مسائل اقتصادی نیاز به مطالعه دقیق بازار مصرف و قیمت فروش می باشد. بررسی بازار خودمستلزم مطالعه کانونهای مصرف شناخت واحدهای مشابه تولید کننده ها و کالای رقیب اطلاع از میزان نیاز توانایی واردات و صادرات می باشد همچنین قیمت فروش یک کالا تابع عواملی نظیر فرمولاسیون چگونگی فرایند تولید و بخصوص قیمت مواد اولیه است.

    با توجه به اینکه محصول تولیدی توسط دام های موجود کشور به مصرف می رسد از طرفی آمار میزان دام هر روز رو به افزایش است « به عنوان مثال آ‚ار گیری وزارت جهاد سازندگی در سال  1377  نشان می دهد که آمار تعداد گاو  6605120 راس و گوسفند  4461107  راس و بزر 25087881 راس می باشد و هر سال بر تعداد آن افزوده میشود.» لذا هر سال نسبت به سال گذشته مقدار بیشتری علوفه  و خوراک دام مورد نیازمباشد و در نتیجه با احداث  و راه اندازی و اجرای اینگونه پروژه های صنعتی که از ضایعات کشاورزی خوراک دام با ارزش غذایی تولید بشود هم غذای مورد نیاز دامهای کشور تأمین می شود و کشور را به خودکفایی سوق  می دهد و هم استفاده از مواد اولیه ارزانتر در تولید این محصول سبب خواهد شد تا قیمت تمام شده آن پائین تر و در نتیجه  قیمت فروش آن نیز پائین باشد. خورک دام در داخل کشور هر کیلو135-125  ریال بفوش می رسد و چون محصول تولیدی به صورت محصول کامل از کشورهای خارجی وارد نمی شود بلکه مواد اولیه  لازم آن را قبیل جو و گندم و ذرت و … وارد می شود لذا قیمت فروش دقیقی از کشورهای خارجی در درسترس نمی باشد. در ضمن لازم به یاد آوری است که در واحد مشابه این طرح مانند یکی خوراک دام کوچه صفهان  که تحت پوشش معاونت امور دام و آبزیان سازمان جهاد سازندگی استان گیلان و یک واحد نیز در شهرستان بابل با ماشین آلات خارجی مشغول فعالیت می باشد.

    میزان مفید بودن طرح برای جامعه

    امروزه بیش از هر زمان دیگر نظر موسسات علمی و تحقیقاتی علوم تغذیه ای به منابع جدید و ارزان قیمت برای تهیه جیره های غذتیی حیوانات اهلی  معطوف گریده است. علاوه بر فرآورده های فرعی با منشاء گیاهی که شامل تفاله حاصل از کارخانجات روغنکشی مازاد محصولات کشاورزی و انواعی دانه های ضایعاتی  می باشد. فرآورده های حیوانی نظیر پودر ماهی ، پورد بقایای کشتار گاههای دام و طیور پودر گوشت پورد خون پودر پر هیدورلیز شد و …. ، پودر آب پنیر سازی و همچنین آرد، محتویات شکمبه نشخوار کنندگان تفاله حاصل از کارخانجات ماست سازی و ماءالشعیر و   رب گوجه آب میوه جات و غیره بالاخره کود مرغی ،‌ضایعات میدان های تره بار و کنجاله های حاصل از روغنکشی دانه های نباتی و تفاله های چغندر قند و …..

    از منابع مهم و قابل بررسی در زمینه تغذیه دام و طیور نهایتاً با لا بردن حجم تولیدات حیوانی بشمار می روند جمع آوری و زدودن این مواد فرعی  و ضایعات درو ریختن از محیط از محیط زیست عملا بساز دشوار میباشد و با توجه به مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی و با ارزش « پروتئین ، انرژی  مواد معدنی و یتامین» که هنوز درون آنها وجود ارد. بکار بردن این پس مانده ها در جیره های روزانه حیوانات از لحاظ اقتصادی در کاهش  قیمت تمام شده فرآرده های حیوانی تاثیر بسزایی خواهد داشت .

    امروز با تبدیل فضولات و ضایعات حاصل از کارخانجات مواد غذایی  موسسات دامپروری و مرغذاری وکشاورزی به مواد با ارزش غذایی موفقیت های چشمگیری در بدست آوردن سرمایه هنگفت برای جامع در عین حال در دفع معظلات محیط زیست حاصل گریده است. همچنین از ورود مواد غذتیی دام به کشور جلوگیری می کند و هم از خارج شدن عرض زیاد جلوگیری می کند.

    میزان سود آوری طرح

    با توجه به قیمت تمام شده بدست آمده محصول تولید « خوراک دام از ضایعات کشاورزی، و با احتساب سود 19% قیمت فروش هر کیلو محصول  118 ریال خواهد بود در نتیجه قیمت فروش بدست آمده درحال حاضر در مقایسه با قیمت بازار داخلی بسیار مناسب         می باشد. و قیمت محصول در بازار بین  135-125 ریال متغیر      می باشد سود سالیانه محصول در حداکثر تولید بر اساس قیمت فروش بدست آمده معادل 000/000/50 ریال خواهد بود با در نظر گرفتن هزینه های فرعی .

     

    میزان اشتغال زایی طرح

    طرح مورد نظر برای  14 نفر ایجاد اشتغال می کند و عبارتند از یک نفر به عنوان مدیر عامل با مدیر کارخنه و یک نفر تکنسین خط تولید و جهت کنترل مواد اولیه وجهت کار با دستگاهها  چاپر ، بوجاری ، خشک کن، آسیاب ، چکش ، میکسراقی ودستگاه پلت کن در جمعه  4 نفر کارگر ماهر و یک نفر کارگر ساد جهت پر کردن کیسه و کیسه دوزی ویک نفر تکنسین  با تجربه در امر تعمیرات و سرویس دهی دستگاه های و همچنین برق و تأسیسات مکانیکی ویک نفر به عنوان سرپرست بخش مالی و اداری و امور پرسنلی کارخانه و یک نفر جهت آبدارچی و نظافت چی ویک نفر بعنوان سرایدار و نگهبانی کارخانه و یک نفر جهت رانندگی با کامیون و یک نفر جهت جوابگویی به تلفن و انجم امور تایپ به عنوان منشی و یک نفر هم جهت انبار داری و فروش محصول می باشد.

     

    موقعیت جغرافیایی و اقتصادی محل اجرای طرح

    مرودشت یک دز قدیمی ترین مناطق باستانی استان با پیشینه ای کهن که در طول تاریخ توجه بسیاری از باستانی شناسان و دوستداران میراث فرهنگی خارجی و ایرانی را به خود معطوف داشته است. مجموعه آثار اعجاب برانگیز تاریخی بیانگر این مطلب است که این شهرستان منطقه آباد با اهمیت ویژه و هموراه موردتوه دولتمردان بوده است.

    شهرستان مردشت از جمله شهرستانهای شمالی استان فارس با ارتفاعی  1620 متری از سطح دریا و با مساحت تقریبی 4649 کیلومتر مربع جمعیتی بالغ بر 336 هزار نفر را در خود جای داده است با توجه به اسناد موجود اگر چه روستا ها و مناطق عشایری این شهرستان از دیر باز دارای سکنه و جمعیت بوده است لیکن شهر نشینی دراین محل از سال 1314 با تاسیس کارخانه قند شروع گردیده و به دلیل موقعیت بسیار ویژه بیعی و سوق الجیشی به سرعت گسترش یافته است.

    وجود رودهای پر آبی چون رود کر ورود پلوار « سیوند» همچنین وجود دشتهای وسیع حاصلخیز باعث شکوفایی کشاورزی در زمینه تولید محصولات استراتژیک  ،‌گندم ، جو، ذرت، برنج و در کنار آن صنعت دراین شهرستان شده است. واخدهای صنعتی چون پتروشیمی ، کارخنات صنعتی آزمایش، قند مرودشت ، مجتمع صنعتی گوشت و سایر واحدهای تولیدی دراین شهرستان، آن را به عنوان یکی از قطب های صنتعی استان معرفی می نماید. شهری با چنین ویژگی های اقتصادی ، اجتماعی ، سیاحتی  و تاریخی به جرأت درکشور بی نظیر جلوه می نماید.

     

    مشخصات نیروی انسانی از نظر تخصص وتوانایی

    بر آورده ای مربوط به نیروی انسانی وتعیین پست سازمانی هر یک از افراد از جمله مواردی است که می بایست درمطالعات اولیه هر طرح مورد بررسی قرار گیرد.

    به این منظور لازم است عوامل متعددی را مورد نظر قرار داد که از آن جمله میتوان به مشخصات ویژگی های فنی و تکنولوژی آن صنعت ظرفیت واحد و برنامه تولید اشاره نمود. بخشهای مختلفی که در تعیین تعداد مشاغل وتنظیم شرح وظایف طبقات مختلف سازمان مورد بررسی قرا خواهد گرفت عبارتند از:

    مدیریت

    خط تولید ( مدیریت تولید، پرسنل تولید و کارکنان آزمایشگاه)

    تأسیسات و تعمیرگاه

    خدمات اداری و دفتری

    خدمات عمومی

    عوامل متعدد از جمله تعداد دستگاهها حجم عملیات شیفت کاری و تنوع محصولات می توانند در تعداد پرسنل موجودنقش موثری را دارا باشند که نتیجه کلی این بررسی ها در ذیل ارائه شده است:

    مدیریت:

    هر واحد تولید به یک نفر مدیر نیاز دارد که این فرد به عنوان مدیر عامل با مدیر کارخانه مسئولیت مستقیم کل عملیات را عهده دار می باشد.

    با توجه به نوع صنعت که درگروه صنایع غذایی قررا دارد و دستور العمل وزارت بهداشت برای این صنایع لازم است از یک فرد با تخصص صنایع غذایی  در کارخانه استفاده شود که در صورت عدم دارا بودن این شرط برای مدیریت کارخانه استفاده از یک نفر مهندس غذایی و با لیسانس علوم غذایی ضروری     می باشد.

    پرسنل موردنیزا خط تولید بر اساس بخشها و دستگاه های موجودی و همچنین با فرض دارا بودن متخصص صنایع غذایی برای مدیریت کارخانه بترتیب ارائه شده در ذیل بر آورد گردیده است.

    الف: تکنسین خط تولید:

    انتخاب یک تکنسین خط تولید بمنظور کنترل عملکرد دستگاهها رفع نقص و تنظیم شرایط کارکرد ماشین آلات و بر قرار ی ارتباط منطقی کارگران خط تولید با تجهیزات وکنترل مواد اولیه جریان عملیات در خط تولید و در نهایت محصولات تولید شده صورت میگیرد که این ضرورت با توجه به عدم حضور مستقیم مدیر کارخانه و حساسیت محصولات تولید شده در صنایع غذایی اهمیت بیتشری پیدا می کند.

    ب: کارگران خط تولید :

    تعداد گارگرانخط تولید با توجه به تعداد دستگاهها ظرفیت و همچنین ساعت فعال کاری آنها بر آورد می گردد که نتایج حاصله به ترتیب زیر می باشد.

    جهت رفع نیازهای الویه مربوط به تعمیران و سرویس دهی دستگاهها و همچنین رسیدگی به امور تأسیسات مختلف کارخانه ( برق ، آب ، گرمایش و …. )  یک نفر تکنسین با تجربه در امر تمیرات و سرویس دهی دستگاهها و همچنین برق و تأسیسات مکانیکی مورد نیاز می باشد.

    د: کارکنان امور اداری و خدماتی:

    علاوه بر مدیر کارخانه که مسئولیت مستقیم کلیه امور مالی و اداری کارخانه یک نفر به عنان سرپرست مالی و اداری و امور پرسنلی کارخانه مشغول فعالیت خواهد بود که در غیاب مدیریت کلیه امور اداری مالی کارخانه راهدایت می نماید و یک  نفر به عنوان آبدارچی و نظافت چی در قسمت اداری مشغول به کار می باشد همچنی به عنوان  نامه رسان نیز از ایشان استفاده می شود یک نفر نیز به عنوان سرایدار و نگهبانی  کارخانه مشغول فعالیت خواهد بود و یک نفر راننده جهت رانندگی با وانت بار  مورد نیاز می باشد جهت جوابگویی به تلفن  انجم امور تایپ و پاسخگویی به مراجعین یک نفربه عنوان منشی مدیریت موردنیازخواهد بود که دربخش امور اداری فعالیت می نماید و یک نفر هم جهت انبار داری و فروش محصول مشغول کار می باشد. 

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام

    فهرست:

    ...................................................................................................................................................... 1

     

    فصل اول : توجیه اقتصادی طرح

    ارزش و اهمیت اقتصادی طرح ...................................................................................... 2

    میزان مفید بودن طرح برای جامعه ............................................................................ 3

    میزان سودآوری طرح......................................................................................................... 4

    میزان اشتغال زایی طرح .................................................................................................. 5

    موقعیت جغرافیایی و اقتصادی محل اجرای طرح ................................................ 6

     

    فصل دوم : نیروی انسانی و تجهیزات

     

    مشخصات نیروی انسانی ازنظر تخصص و توانایی ................................................. 7

    نمودار نیروی انسانی .......................................................................................................... 10

    تجهیزات مورد نیاز و نقشه استقرار آنها .................................................................... 11

    مواد مصرفی مورد نیاز ...................................................................................................... 13

    زمان بندی اجرای پروژه................................................................................................... 14

    روش تامین منابع مالی ..................................................................................................... 16

    روش بازاریابی و تبلیغات................................................................................................... 17

    مراحل جواز تاسیس و تقاضانامه ................................................................................. 18

    تقاضانامه................................................................................................................................... 19

    گزارشی ازیک واحد تولید خوراک دام ...................................................................... 20

     

    فصل سوم : جداول و نمودارها

     

    عنوان طرح ............................................................................................................................. 23

    محل اجرای طرح ................................................................................................................ 23

    مشخصات متقاضیان .......................................................................................................... 23

    محصول ................................................................................................................................... 25

    زمین ......................................................................................................................................... 26

    محوطه سازی ....................................................................................................................... 26

    ساختمان سازی ................................................................................................................... 27

    ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی ..................................................... 28

    شرح مختصر فرایند و نمودار تولید ............................................................................. 30

    تاسیسات ................................................................................................................................. 31

    وسایل حمل و نقل داخل کارخانه ............................................................................. 32

    مواد اولیه و بسته بندی .................................................................................................... 33

    آب و برق و سوخت مصرفی ........................................................................................... 34

    برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری ............................................................................... 35

    برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی ...................................................................... 36

    برآورد سرمایه ثابت ............................................................................................................ 37

    هزینه های قبل ازبهره برداری ...................................................................................... 38

    برآورد سرمایه در گردش ................................................................................................ 39

    نحوه سرمایه گذاری .......................................................................................................... 39

    برآورد هزینه استهلاک ..................................................................................................... 40

    هزینه های تولید سالیانه .................................................................................................. 41

    قیمت تمام شده محصول ................................................................................................. 42

    قیمت فروش محصول ........................................................................................................ 42

    محاسبه نقطه سربه سر .................................................................................................... 43

    سود و زیان ویژه ................................................................................................................. 45

    ارزش افزوده خالص و ناخالص و نسبت های آن ................................................... 45

    سرمایه ثابت سرانه ............................................................................................................. 46

    کل سرمایه گذاری سرانه ................................................................................................ 46

    شرح بازدهی سرمایه ......................................................................................................... 46

    دوره بازگشت سرمایه ....................................................................................................... 46

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام , پروژه کارآفرینی درباره پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام , نمونه طرح کسب و کار پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام , Business plan با موضوع پروژه کارآفرینی تولید خوراک دام
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت