خلاصه طرح تولید رب زرشک
محصول تولید |
|
رب زرشک |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
پیشنهاد محل اجرای طرح مناطق مرکزی و جنوبی استان |
ظرفیت تولید |
|
|
1500 |
|
|
|
تن |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
تعداد اشتغال |
40 |
نفر |
|
|
متراژ زمین |
|
10000 |
|
متر مربع |
|
زیربنا |
2700 |
|
مترمربع |
مشخصات سرمایه گذاری به میلیون ریال
ماشینآْلات |
|
زمین |
|
ساختمان |
|
محوطه سازی |
تاسیسات |
|
وسایل نقلیه |
|
اثاثه و ملزومات |
|
پیش بینی نشده |
|
جمع کل |
000,00،12 |
|
2000 |
4925 |
|
|
1175 |
1100 |
|
250 |
|
|
|
27 |
|
|
2147,7 |
|
23625 |
سرمایه گذاری ثابت |
25140,72 |
|
|
|
سرمایه در گردش |
|
24174 |
|
کل سرمایه گذاری م ر |
|
|
|
|
49315 |
|
مشخصات هزینه های تولید
|
|
حقوق و مزایای |
سوخت و |
|
تعمیرات و |
|
|
|
|
|
|
اداری و |
|
هزینه بیمه |
|
|
|
|
|
مواد اولیه |
|
پرسنلی |
|
انرژی |
|
نگهداری |
پیش بینی نشده |
|
فروش |
|
|
|
کارخانه |
|
|
استهلاک |
|
جمع کل |
30030,0 |
|
1815,0 |
683,2 |
|
|
1610,9 |
|
1707,0 |
|
358,5 |
|
50,3 |
|
2019,7 |
|
38274,4 |
بررسی چند شاخص
نقطه سربسر |
|
|
دوره بازگشت |
|
|
نرخ بازدهی |
|
|
|
قیمت فروش |
|
بازده فروش: |
|
|
بازده دارایی: |
به تن |
|
|
سرمایه |
|
|
سرمایه |
|
|
|
|
بریال |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
356,3 |
|
|
|
3,9 |
|
|
|
|
|
26% |
|
|
|
|
34000 |
|
|
|
|
25% |
|
|
26% |
|
ارزش افزوده خالص و ناخالص |
سود و زیان |
|
سرانه کل سرمایه گذاری |
|
|
سرمایه ثابت سرانه |
|
|
براورد قیمت تمام شده |
میلیون ریال |
|
|
ویژه م ر |
|
میلیون ریال |
|
|
|
|
|
|
میلیون ریال |
|
|
|
|
25516,3 |
|
|
16656,3 |
|
|
|
12725,6 |
|
|
|
1232,9 |
|
|
|
|
|
|
628,518 |
|
|
|
|
|
|
|
خلاصه بازار
سال |
|
|
|
|
|
|
|
1388 |
|
|
|
|
1389 |
|
1390 |
|
1391 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
پیش بینی مصرف رب زرشک |
|
|
|
1168 |
|
|
|
|
1188 |
|
|
1212 |
|
1236 |
پیش بینی عرضه رب زرشک |
|
|
|
1000 |
|
|
|
|
1500 |
|
|
2500 |
|
3100 |
مقدمه
با رشد روز افزون جمعیت افزایش میزان تولید مواد غذایی اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده است . تکنولوژی پیشرفته مواد غذایی سبب شده که ما بتوانیم حداکثر استفاده را از تولیدات کشاورزی بعمل آوریم و از ضایع شدن محصولات کشاورزی جلوگیری نمائیم .
صنعت آبمیوه ( آبمیوه نکتار و میوه ) نیز یکی از رشته های صنایع غذایی است ، علیرغم اینکه بتازگی در ایران معمول گردیده بعنوان یکی از روشهای حفاظت و جلوگیری از ضایعات میوه از اهمیت ویژه ای برخوردار است . برای اینکه بتوانیم این صنعت را با اصول صحیح و برنامه ریزی شده توسعه دهیم لازم است که قبل از هر چیز با اصول علمی و شرایط تولید آن کاملا آشنا گردیم .
این صنعت از لحاظ تکنیک بسیار پیشرفته و در عمل به متخصصین و کارشناسان مجرب و کارآزموده نیازمند است ، چرا که میوه جات از لحاظ عطر و طعم و رنگ بسیار حساس بوده و ارزش غذائی آنها هنگامی حفظ می شود که بتوانیم بخوبی مراحل مختلف تولید آنها را کنترل و اجراء نمائیم .
از نظر تولید صنعتی اولین کارخانه های کنسروی بین سالهای 1850 تا 1860 در کالیفرنیای آمریکا تاسیس و در سال 1869 برای اولین بار شخصی بنام دکتر ولچ آبمیوه را در حد صنعتی در ایالت نیوجرسی آمریکا تولید نمود .
البته قبل از این زمان هم از سیب ، انگور و بعضی میوه جات عصاره تهیه می نموده اند لیکن روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت این تولید وجود نداشته و لذا دکتر ولچ برای اولین بار از اصول استریل کردن بوسیله حرارت استفاده نموده است .
تولید آبمیوه جات بعد از یک رکود در طی جنگ جهان دوم مجددا مورد احیاء قرار گرفت و از سال 1930 بعلت
استفاده از روش پاستوریزاسیون تولیدات آب میوه جات چندین برابر افزایش پیدا کرد .
عواملی که در سالهای قبل از جنگ جهانی دوم موجب عدم توسعه تولیدات آب میوه جات بودند عمدتا جنبه
اقتصادی و تکنولوژی داشته اند ، در حالیکه بعد از جنگ جهانی دوم بلحاظ غنی بودن آب میوه جات از ویتامین های
مختلف و با استفاده از تکنیک پیشرفته ، تولید اقتصادی مطلوب مهیا شده است .
زرشک
مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند. امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم
ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد. انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از: عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.
سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است.
سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود.
اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود قرار گیرد، دهان آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان آبکی میشود سبب رفع عفونت میگردد. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.
معرفی گیاه
زرشک گلی است که طول آن به 9 پا می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای آوریل و ژوئن غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا یا آنرا همانند "قرقاط" استفاده کرد، زرشک کمی ترشتر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.
ترکیبات گیاه
سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام "آلکالوئید ایزوکینولین" است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند.
برخی از آنها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.
اشکال موجود
زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی 8 تا 12 درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.
نحوه مصرف
زرشک میتواند بعنوان یک ماده دارویی علت عفونتهای مکرر بکار گرفته شود دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن ایجاد نماید .
همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. دلیل دیگر این است که بدن در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست. فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می کند، می تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود. درمانگر ممکن است بیمار را یاری کند تا این "باکتری خوب" bacteria good را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها، دوباره در خود بازیابد.
بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن را مختل سازند.
غالباً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض، مصرف زرشک را تجویز کند.
زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشک مصرف کرد. اگر معده حساس است، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً کافی است