خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
|
انواع بستنی |
ظرفیت پیشنهادی طرح |
|
|
|
10 میلیون عدد در سال(معادل 880 تن) |
موارد کاربرد |
|
|
|
صنایع غذائی |
مواد اولیه مصرفی عمده |
|
|
|
شیر،شکر، خامه و سایر افزودنیها |
کمبود محصول ( سال ( 1390 |
|
|
|
- |
اشتغال زایی ( نفر) |
|
|
|
23 نفر |
زمین مورد نیاز ( ( m2 |
|
|
|
4000مترمربع |
|
اداری ( m2) |
|
90 متر مربع |
زیر بنا |
تولیدی ( m2) |
|
540 متر مربع |
|
آزمایشگاه ( m2) |
|
40 مترمربع |
|
انبار ( m2) |
|
200 متر مربع |
میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی |
|
|
|
آب ( m3) |
|
1 اینچ انشعاب |
میزان مصرف سالانه یوتیلیتی |
برق(( kw |
|
100 کیلو وات |
|
گاز ( m3) |
|
نیاز دارد. |
|
ارزی ( یورو ) |
|
- |
سرمایه گذاری ثابت |
ریالی ( میلیون ریال ) |
|
5445/- |
|
مجموع ( میلیون ریال) |
|
5445/- |
مقدمه
بستنی به احتمال زیاد نوع تحول یافته نوشیدنی های یخ زده است. در قرن چهارم قبل از میلاد، اسکندر کبیر به نوشیدنی های یخ زده یا به اصطلاح امروز تگری (تگرگی)، علاقه فراوانی داشته و در مدارک باستانی نیز دیده شده که در سال 62 قبل از میلاد، نرون، امپراتور روم گروه هایی را به کوهستان های آپنین (Apennines) می فرستاد تا برایش یخ و برف بیاورند، سپس آن را با شربت، پوره میوه یا عسل مخلوط می کرده و می خورد.
هزاران سال است که آب یخ زده در آسیا به مصرف خوراکی می رسد. مصرف مواد لبنی یخ زده، اولین بار در ادبیات چین باستان دیده شده است که قدمت این منابع به قرن دوازدهم برمی گردد. بازرگانان و ماجراجویانی چون مارکوپولو، روش تهیه یخ را از خاور دور به اروپا بردند. در 1660، کافه پروکوپ توسط یک ایتالیایی به نام کولتلی در پاریس افتتاح شد که در آن انواع یخ (طعمدار) و خامه یخ زده یا همان بستنی، تولید و عرضه می شد.
بعد از آن، دسرهای یخی راه خود را به آمریکا باز کردند و در سال 1700 میلادی، فرماندار مریلند، از میهمانان خود با بستنی پذیرایی کرد.
در سال 1843 میلادی، اولین فریزر دستی چرخشی توسط نانسی جانسون اختراع و ثبت شد. در فاصله سالهای 1848 و 1873، 69 بستنی ساز چرخشی دیگر به ثبت رسید و در سال 1851 اولین واحد صنعتی تولید بستنی توسط جاکوب فیوزل در بالتیمور راه اندازی شد.
یک سال قبل از پایان قرن، آگوست گالین دستگاه هموژنیزه کننده را اختراع کرد که به ایجاد بافت نرم و خاص بستنی بسیار کمک کرد.
با به وجود آمدن دستگاه های سردکننده مکانیکی، اولین فریزر افقی یک پارچه توسط اچ.اچ میلر ساخته شد که با آن قطعات کوچک بستنی، جداگانه فریز می شدند، اما اولین بستنی قیفی توسط یک مهاجر ایتالیایی به نام ایتالو مارچیونی در نیویورک تهیه شد و او قالب مخصوص خود را در 1903 به ثبت رساند و یک سال بعد به طور اتفاقی در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس معرفی شد. در این نمایشگاه، یک تولیدکننده نان شیرین اهل سوریه به نام حموی تعدادی نان شیرین را به شکل مخروط لوله کرد تا همسایه بستنی فروشش بتواند برای توزیع بستنی از آن استفاده کند. این شکل عرضه بستنی تا امروز، یکی از محبوب ترین شیوه ها باقی مانده است. تولید انواع دیگر بستنی از نوع چوبی، بستنی با رویه میوه و شکلاتی از سال 1920 آغاز شده است که در آن زمان، پدیده ای نوظهور بود.
گزارش حاضر مطالعات امکانسنجی تولید بستنی به روش صنعتی می باشد.
معرفی محصول
-1-1 نام و کد محصول :
بستنی یک فرآورده شیری ویا از اب میوه لذیذ ، مطبوع و خوشایند ذائقه است که در تمام فصول سال مخصوصا بهار و تابستان مصرف کنند گان فراوان دارد ، اگر بستنی به نحوه بهداشتی و با رعایت اصول استاندارد تهیه و بسته بندی شود و به دست مصرف کننده برسد ، علاوه بر ایفای نقش یک فرآیند تفننی ، منبع سر شاری از مواد انرژی زا جهت سوخت و ساز بدن خواهد بود بستنی در انواع مختلف به قشر خاصی از جامعه محدود نبوده ، و کلیه افراد بخصوص طبقات جوان تر مصرف کنندگان عمده ان محسوب می شوند.
ردیف |
نام |
کد ISIC |
1 |
انواع بستنی و بستنی یخی بر پایه شیر |
15201270 |
شماره تعرفه گمرکی:
انواع بستنی و بستنی یخی ( بر پایه شیر )باشماره تعرفه 2105/00 به ثبت رسیده است که عبارتند از :
شماره تعرفه |
کد سیستم |
نوع کالا |
|
|
|
21/05 |
2105/00 |
بستنی |
3 شرایط واردات :
با توجه به اطلاعاتی که از کتاب واردات و صادرات به دست آمد شرایط واردات برای انواع هر محصول عبارت است از :
کد سیستم |
نوع کالا |
حقوق پایه |
سود بازرگانی |
شرایط ورود |
|
|
کمرکی |
|
|
2105/00 |
بستنی |
4 |
46 |
-
|
همچنین با مراجعه به کتاب مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی، نتیجهگیری شده است که هیچ محدودیتی برای واردات بستنی وجود ندارد , اما به دلیل تولید مناسب این محصول در کشور , لذا واردات این محصول به کشور صورت نمی گیرد.
4استانداردهای محصول:
استاندارد بستنی که به وسیله کمیسیون فنی استاندارد شیر و فرآوردههای آن زیر نظر کمیته ملی استاندارد مواد خوراکی و فرآوردههای کشاورزی و تحت نظارت شورای عالی استاندارد در مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین گردیده است به استناد ماده یک ((قانون مواد الحاقی
به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب 24 آذرماه ((1349 به عنوان
استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد. ( شماره استاندارد بستنی 1969 می باشد.)