خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
انواع پودر میوه: |
|
|
|
|
|
پودر پرتقال |
|
|
|
|
|
پودر لیمو |
|
|
|
|
|
پودر موز |
|
|
|
|
|
پودر توت فرنگی |
|
|
|
|
|
پودر هلو |
ظرفیت پیشنهادی طرح |
|
1000تن در سال |
موارد کاربرد |
|
محصول خوراکی |
مواد اولیه مصرف عمده |
|
پرتقال ،لیمو، موز ، توت فرنگی ، هلو |
کمبود محصول (سال ( 1390 |
|
|
اشتغال زایی (نفر) |
|
25 نفر |
زمین مورد نیاز M 2 |
|
2500 متر مربع |
|
اداری M 2 |
|
410 متر مربع |
زیربنا |
تولیدی M 2 |
|
1200 مترمربع |
سوله تأسیسات M 2 |
|
|
|
انبار M 2 |
|
620 مترمربع |
میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی |
|
|
میزان مصرف سالانه |
|
آب |
M 3 |
|
5250 متر مکعب |
یوتیلیتی |
|
برق |
KW/H |
|
718280 |
|
|
گاز |
M 3 |
|
27000 |
|
|
ارزی (یورو) |
|
......... |
سرمایه گذاری ثابت |
|
ریالی (میلیون ریال) |
|
34827 |
|
|
مجموع (میلیون ریال) |
|
34827 |
محل پیشنهادی اجرای طرح |
|
|
استانهای آذربایجان شرقی و غربی ، |
|
|
|
|
|
مازندران و همدان |
1معرفی محصول
1-1 نام و کد محصول (آیسیک)
حفظ و نگهداری محصولات غذایی با توجه به رشد جمعیت و کمبود مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار
گرفته است و روز به روز اهمیت جلوگیری از اتلاف مواد غذایی و طولانی نمودن زمان ماند آنها بدلیل
رشد صادرات و بدست آوردن بازارهای پایدار بیشتر نمایان میگردد.
معمولا در فراوری میوه ها، تولید کنسانتره و آب آن مورد توجه خاص می باشد، ولی غالبا بازار
کنسانتره ها و آب میوه ها در داخل و خارج از کشور دچار نوسانات زیادی می شود و بعلت کوتاه بودن نسبی
زمان ماند آن، ضایعات زیاد و خسارات بسیار بالایی را بر تولیدکنندگان آن وارد می سازد به این دلیل
تولید پودر میوه موجب جلوگیری از هدر رفتن آن میشود .
روش خشک کردن و پودر کردن در صنایع غذایی یکی از بهترین و قدیمی ترین روشهای نگهداری مواد
غذائی است.در این روش هزینه عمل آوری نسبت به سایر روشها کمتر بوده و پس از عمل آوری،
نگهداری محصولات نیازی به تاسیسات برودتی و سردخانه و غیره ندارد و محصولات در انبار مناسب
قابلیت نگهداری را دارند. یکی دیگر از اولویتهای روش خشک و پودر کردن میوه ها نسبت به سایر
روشها کاهش شدید وزن و حجم محصولات است که این امر در مسائل ترابری و حمل ونقل و در زمینه
حجم اشغالی انبارها خبلی مقرون بصرفه می باشد.
افزایش ماندگاری آنها از طریق کاهش فعالیت آبی و کاهش روند رشد میکروبی آنها از دیگر مزایای این
محصولات می باشد.
تنها مشکلی که همراه با پودر میوه ها می باشد خاصیت جذب آب و خاصیت ترموپلاستیکی آنهاست که
باعث ایجاد مسائلی از قبیل چسبندگی ، کلوخه شدن و مشکل بودن جابجایی بدون بسته بندی مناسب
می شود. این موارد با افزودن یکسری از افزودنی ها جهت سهولت خشک کردن و بهبود خواص انتقالی و
ذخیرهسازی پودر مرتفع میشود.
محصولات طرح ،تولید انواع پودر میوه میباشد. از جمله پودر میوه پرتقال، لیمو، موز، توت فرنگی و هلو.
این محصولات به صورت پودر نرم در کیسه های پلی اتیلنی یک و پنج کیلوئی بسته بندی میشوند.
پودر میوه در صنایع غذائی مورد استفاده قرار میگیرد و در تولید کلیه موادی که طعم ، عطر و رنگ میوه
مورد نیاز باشد مصرف میشود.علاوه براین به عنوان پودر نوشیدنی نیز با اضافه کردن آب به آن قابل
استفاده میباشد.
ویژگی های محصول
محصولات طرح از لحاظ خواص غذائی کاملا مشابه میوه های تهیه شده از آن میباشند میوه های خشک
منبع غنی ویتامین هایA ، B1، B2، B3، B6و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم،
فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند .هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5
گرم پروتئین دارد .در اثر کاهش آب میوه در طی فرآیند خشک کردن ، میوه خشک شده طعم بهتری
دارد.فقط بخشی از ویتامین C خود را از دست میدهد.
محصولات طرح دارای مزایا و ویزگیهائی هستند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
مناسب برای کسانی که به دنبال رژیم غذایی صحیح می باشند.
بهبود جریان خون و افزایش خون رسانی به مغز.
آن دسته از افرادی که به دلیل توصیه های پزشکی از خوردن میوه و سبزیجات تازه منع شده اند می توانند از خوردن میوه های خشک سپید گل لذت ببرند
حفظ کیفیت و ویتامینهای موجود و همچنین ماندگاری بلند مدت در مقایسه با دیگر انواع میوه و سبزیجات فرایند شده مثل میوه و سبزیجات کنسرو یا منجمد شده
قابلیت استفاده از میوه و سبزی خشک در تمام فصول سال.
• قابلیت نگهداری طولانی مدت بدون نگرانی از فساد یا کاهش خواص و ویتامینهای موجود.
عمل خشک کردن آب آزاد یا آبی که از نظر بیولوژیکی فعال است ولی میتواند موجب رشد
میکروارگانیسمها و فعالیت آنزیم ها شود از ماده غذایی حذف شده و مدت نگهداری محصول بسیار
طولانیتر می شود و از طرفی به دلیل کاهش آب، حجم و وزن ماده غذایی نیز کاهش یافته و جای کمتری
را نیز برای نگهداری و حمل و نقل اشغال میکند.
پودر میوه براحتی میتواند با سایر اجزا مواد غذائی مخلوط شود و در آب حل شود لذا علاوه بر استفاده به
عنوان نوشیدنی آماده در سس ها، انواع غذاها و دسرها نیز میتواند استفاده شود
در زیر به ویژگیهای این محصولات اشاره میکنیم
پرتقال
Code |
VFI-FP06 |
Raw Material |
Lemon |
Colour |
Yellowish |
Consistency |
Free Flowing Powder |
Chemical Preservatives |
Nil |
pH |
3,2 (pH10) |
Taste |
Characteristic Taste and flavour |
Particle Size |
Passes through IS-100 Mesh |
Solubility |
Completely soluble in water. Slight Cloudy |
Bulk Density |
0,7 |
Moisture(ODB) |
4,5% |
Total Plate Count |
<80000/gm |
Yeast & Mould |
<8/gm |
E-Coli |
Practically absent |