طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات

تعداد صفحات: 61 فرمت فایل: word کد فایل: 4056
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۳,۱۵۰ تومان
قیمت: ۹,۱۵۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات

    خلاصه طرح 

    (جداول در فایل اصلی موجود است)

    مقدمه مطالعات امکانسنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرحهای سرمایهگذاری

    اقتصادی انجام میگیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیمگیری سرمایهگذاران مورد استفاده قرار میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکانسنجی مقدماتی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات میباشد. که در قالب متدولوژی علمی مطالعات امکانسنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسیهای لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت افزاری و نرمافزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیتهای اقتصادی و حجم سرمایهگذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

    معرفی محصول

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک)

     

    الف – نگاهی بر روش های خشک کردن سبزی و میوه

     

    خشک کردن ( ( Drying یکی از روش های قدیمی برای نگهداری سبزی و میوه است و حتی امروزه با وجود توسعه روش های دیگر ، بسیاری از میوه ها بدین طریق نگهداری می شوند .

     

    اساس این روش همانا روی این اصل ساده است که میکرو ارگانیسم های موجود روی مواد غذائی خشک شده قادر به رشد نخواهند بود ، بدین معنی که این موجودات نمی توانند روی موادی که فعالیت آبی آنها زیر 0,6 است رشد کنند . فعالیت آبی ( نسبت فشار بخار آب محصول در یک محیط بسته به فشار آب خالص به همان شرایط ) عامل نشان دهنده قابل اعتمادتری نسبت به مقدار آب موجود برای تعیین مقاومت ماده خشک شده در برابر فساد می باشد . رابطه بین این دو عامل از محصولی به محصول دیگر به طور قابل ملاحظه ای متغییر است .

     

    مواد غذائی خشک شده دارای مزیت های خاصی بر دیگر مواد غذائی که به روش های دیگری نگهداری شده اند ، می باشند . این مزایا شامل سبکی و کم حجم بودن محصول و بی نیازی از استفاده از سردخانه جهت نگهداری آنها خواهد بود .

     

    خشک کردن سبزی و میوه را در حالت کلی می توان به دو گروه عمده تقسیم بندی کرد :

     

    خشک کردن سنتی

     

    در این روش خشک کردن سبزی و میوه در آفتاب و یا با استفاده از تجهیزات سنتی صورت می گیرد .

    خشک کردن خرما ، انگور ، انجیر ، آلو ، آلبالو و ... با استفاده از روش های سنتی هنوز هم در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر انجام می گیرد . در این روش محصول در روی سینی و حتی روی زمین و توسط تابش گرمای خورشید خشکانده می شود .

     

    خشک کردن صنعتی

     

    خشک کردن صنعتی به کلیه روش های خشک کردن که آب تحت شرایط کنترل شده حرارت، رطوبت، سرعت جریان هوا و غیره، از محصول جدا می شود ، اطلاق می گردد . در این روش خشک کردن سبزی و میوه با استفاده از حرارت و وزش باد که بصورت مصنوعی و از طریق ماشین آلات خشک کن ایجاد می گردد ، خشک می شوند . کنترل شرایط در روش خشک کردن صنعتی منتج به کاهش زمان خشک کردن شده و علاوه بر آن امکان تولید محصول خشک مرغوبی را نیز میسر می سازد .

     

    امروزه سبزی و میوه های بسیار زیادی از طریق صنعتی خشک می شوند که بعنوان نمونه می توان به خشک کردن برنج ، حبوبات ، سبزی های مختلف ، کشمش ، زردآلو ( قیصی ) آلو قطره طلا ، آلبالو ، پسته و غیره اشاره کرد که بواسطه آن صنعت خشکبار در کشورها شکل می گیرد .

     

    خشک کردن صنعتی در مقایسه با روش های سنتی دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که در اینجا می توان به موارد زیر اشاره کرد :

     

    ü حفظ شکل ظاهر و بازار پسندی :

     

    محصولات خشک شده با روش های سنتی دارای تشابهت کمتری با حالت اولیه خود دارند ، ولی در روش های خشک کردن صنعتی ، محصول تولید شده بعد از بار گردانی نسبتا شباهت زیادتری با شکل اولیه میوه و سبزی خواهند داشت

    ü بهداشت و آلودگی ها :

     

    در سیستم های سنتی ، میوه و سبزی جات در فضای باز در مقابل تابش آفتاب قرار داده می شود و لذا گرد و خاک ، حشرات و دیگر آلودگی های محیطی سبب آلوده شدن محصول در طول زمان خشکاندن می شوند .

     

    ü حفظ مواد مغذی :

     

    میزان حرارت و نرخ آن در سیستم های سنتی قابل کنترل نیست و لذا در این روش خشک کردن ، بسیاری از مواد مغذی محصول از بین می رود . و این در حالی است که در سیستم های صنعتی براحتی کلیه عوامل اثر گذار در کیفیت محصول نهائی قابل کنترل خواهند بود .

     

    ü سرعت تولید :

     

    در سیستم های سنتی سرعت و ظرفیت تولید پائین است ولی در نوع صنعتی می توان سرعت و ظرفیت را متناسب با نیاز تغییر داد

     

    فضای لازم برای عمل خشک کردن :

     

    در سیستم های سنتی فضای بسیار زیادی برای پهن کردن و خشک نمودن محصول مورد نیاز است ولی در حالت صنعتی بدلیل بالا بودن سرعت کار ، نیاز به فضای خیلی کمتری به نسبت روش های سنتی می باشد .

     

    با توجه بر مزیت های خشک کردن صنعتی ، ماشین آلات این فرایند طراحی و ساخته شده و سالانه حجم انبوهی از آن در کشورها به فروش می رسد . در طرح حاضر نیز هدف ساخت این ماشین آلات می باشد تا بواسطه آن توسعه این صنعت در کشور بوجود آید .

     

    ب- دستهبندی ماشین آلات مورد استفاده در فرایند خشک کردن

    ماشین آلات خشک کردن میوه و سبزی بر اساس فرایند انتخاب شده خشک کردن تقسیم بندی می گردند که ذیلا به آنها اشاره شده است .

     

    خشک کردن با استفاده از هوای داغ

     

    در این روش با استفاده از جریان هوای گرم از روی محصول پهن شده عملیات خشک کردن محصول محقق می گردد .

     

    خشک کردن با استفاده از خلاء

     

    در این روش محصول در داخل فضای بسته ای قرار داده شده و به کمک پمپ های قوی ، خلاء نسبی ایجاد و تحت شرایط فوق ، عملیات خشک کردن محصول انجام می گیرد . وجود خلاء سبب می گردد که عملیات خشک کردن در دمای کمتری صورت گیرد که این امر به حفظ کیفیت سبزی و میوه کمک بسیار زیادی می نماید .

     

    خشک کردن تصعیدی

     

    خشک کردن محصول بصورت تصعیدی که عبارت است از تصعید یخ محصول در درجه حرارت زیر نقطه انجماد آن ، در سالهای اخیر به صورت یک روش موفقیت آمیز در نگهداری تعداد زیادی از محصولات مواد غذائی ابداع گردیده است . محصولات خشک شده از این روش به لحاظ کیفیت از درجه بسیار بالائی برخوردار می باشند .

     

    در طرح حاضر هدف تولید ماشین آلات خشک کن از طریق هوای داغ و تحت خلاء می

     

    باشد .

     

    توضیح : ساخت خشک کن های تصعیدی نیازمند استفاده از تکنولوزی بالائی می باشد که سرمایه گذاری برای ایجاد آن ، خارج از چارچوب صنایع کوچک است .

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات

    فهرست:

    مقدمه

     

    – 1 معرفی محصول

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات محصول

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی ) -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 شرایط صادرات

     

    – 2 وضعیت عرضه و تقاضا

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهرهبرداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 1385

    2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون

     

    -2-5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا پایان سال 1385 -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم

     

    -3 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها

     

    -4 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول

     

    -5 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت مورد انتظار

     

    -6 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن

     

    -7 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح

     

    -8 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال

     

    -9 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی

     

    -10 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی

     

    -11 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید

     

    منبع:

    ندارد

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات, پروژه کارآفرینی درباره طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت