خلاصه طرح
میزان تولید داخلی |
جمع کل میزان تولید انواع مربا ٢١٦٧٩٦ تن می باشد |
|
میانگین واردات دو سال گذشته |
واردات در سال ١٣٨٩ معادل ٤,٨٨٣٥ تن بوده است |
|
میزان مصرف سالانه کشور |
میزان مصرف انواع مربا سالانه کشور معادل٥,١٩٠٨٣٧تن و سرانه مصرف معادل٧,٢کیلو |
|
|
|
گرم می باشد |
|
|
|
|
|
|
|
میزان کمبود یا مازاد تا پایان |
واحد های تولیدی با ظرفیت ٧٠% ظرفیت اسمی تولید دارند و با توجه به مصرف |
|
داخلی و.....میزان کمبود انواع مربا تا پایان برنامه پنجم(سال ١٣٩٢) معادل٤٢٩٨٨ تن |
|
برنامه پنجم |
|
|
|
|
میباشد. |
|
|
|
|
|
|
|
|
اسامی مواد اولیه عمده |
انواع میوه های سردرختی (به، سیب، بهارنارنج، آلبالو، زرشک، آلو، پرتقال، بالنگ ، |
|
گیلاس، زرشک، زردآلو، هلو، تمشک، زغال اخته و گلابی و ... )،شکر ،اسید سیتریک یا |
|
|
جوهر لیمو ،کارتن، شیشه، برچسب و مواد شوینده وپاک کننده |
|
|
، پرتقال، بالنگ ، آلو، زرشک، آلبالو، بهارنارنج، سیب، بهانواع میوه های سردرختی ( |
|
میزان مصرف سالانه مواد اولیه |
گیلاس، زرشک، زردآلو، هلو، تمشک، زغال اخته و گلابی و ... ): ١٢٠٦ تن |
|
شکر : ١٢٠٦ تن |
اسید سیتریک یا جوهر لیمو :٦ تن |
کارتن : ٢٠٠٠٠٠ عدد |
|
اصلی |
|
شیشه٥٠٠ گرمی: ١٢٠٠٠٠٠ عدد |
|
برچسب : ١٢٠٠٠٠٠عدد |
مواد شوینده وپاک |
|
|
|
|
|
|
کننده.:٣ تن |
معادل: ٨,٢٩٣٨٧ میلیون ریال |
|
اشتغال زایی ( نفر ) |
|
|
|
١٥ نفر |
|
|
زمین مورد نیاز ( ( m2 |
|
|
٢٠٠٠ متر مربع |
|
|
زیر بنا |
اداری ( ( m2 |
|
|
٢٠٠ |
|
تولیدی ( ( m2 |
|
|
٤٠٠ |
|
|
انبار ( ( m2 |
|
|
٥٠٠ |
|
میزان مصرف سالانه یوتیلیتی |
آب( ( m3 |
|
|
٧٣٠٠ |
|
برق KW |
|
|
١٣٥ |
|
|
گاز ( ( m3 |
|
|
٤٢٠٠٠٠ |
|
|
ارزی ( یورو ) |
|
|
|
- |
|
سرمایه گذاری ثابت |
ریالی ( میلیون ) |
|
|
۶,۷۴۰۵ میلیون ریال |
|
|
جمع ( میلیون ریال ) |
|
|
۶,۷۴۰۵ میلیون ریال |
|
در صورت کمبود محصول محل پیشنهادی اجرای طرح |
|
استان آذربایجان شرقی |
|
|
|
|
|
|
|
|
تهیه مربا، مارمالاد از دیرباز به عنوان نوعی روش نگهداری محصولات میوه مرسوم بوده است. مربا فراوردهای است که از میوه کامل سالم یا از قطعات میوه طی فرآیند پخت با افزودن مقداری آب و قند به دست میآید. اساس تهیه مربا تشکیل ﮊل پکتین است. ومارمالاد نوعی مرباست که میوه همراه با
پوستش کاملاﹰ له و یکدست شده باشد.
علیرغم نیاز کشور به واردات محصولات کشاورزی، محدودیت دوره برداشت محصولات
کشاورزی و فقدان امکانات کافی در جهت حمل و نقل سریع و صحیح این محصولات به
بازارهای مصرف، موجب از بین رفتن سرمای های کشاورزان داخلی و افزایش نرخ
واردات فرآورده های کشاورزی به کشور می گردد .از دیگر سو نیاز به محصولات
کشاورزی در تمام فصول، اهمیت یافتن روشی برای حفظ و نگهداری بلند مدت این
محصولات را صد چندان می نماید .صنایع غذایی با ایجاد تغییراتی بر روی ماده خام
می توانند پاسخگوی هر دوی این مشکلات باشند.هدف عمده صنایع غذایی بر دو نکته
فوق استوار است، یعنی فرآوری مواد غذایی به گونه ای که بتواند با دارا بودن
ماندگاری زیاد ، مانع از فساد این مواد شده و امکان استفاده از آن را در تمام طول
سال فراهم آورد.
این فرآوری به فراخور ماده غذایی مورد نظر می تواند مربا، مارمالاد و ...باشد .
ISIC کد |
شرح محصول |
واحد سنجش |
|
|
|
۱۳۱۳۱۵۱ |
انواع مربا |
تن |
۱۱۳۱۳۱۵۱ |
انواع مربای میوه |
تن |
۲۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای آلبالو |
تن |
۳۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای به |
تن |
۴۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای گیلاس |
تن |
۵۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای توت فرنگی |
تن |
۷۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای بهارنارنج |
تن |
۸۱۳۱۳۱۵۱ |
مربای بالنگ |
تن |
١٥١٣١٣٢٠ |
مربای زرشک |
تن |
١٥١٣١٤٦٠ |
فراوری وبسته بندی ﮊله ومارمالاد |
تن |
|
وپودرﮊلاتین |
|
١٥١٣١٤٦٢ |
مارمالاد |
تن |
۲-۱شماره تعرفه گمرکی :
شماره تعرفه |
نوع کالا |
حقوق گمرکی |
SUQ |
|
|
|
|
۱۹۷۰۰۲ |
مربا,ﮊله میوه ,مارملاد ,و غیره ا ز مرکبات غیر |
۵۶ |
Kg |
|
هموﮊنیزه |
|
|
۹۹۹۷۰۰۲ |
مربا,ﮊله, مارمالاد,پوره و خمیر میوه یا با ا فزودن قند |
۵۶ |
Kg |
غیرمذکوردرجای دیگرغیر هموﮊنیزه |
|
|
-۱ ارائه استاندارد های محصول:
ردیف |
شرح کالا |
شماره استاندارد |
|
|
|
۱ |
مربا و مارمالاد و ﮊله |
۴۱۲ |
۲ |
مربا،مرمالاد و ﮊله مربا-ویژگیها و روشهای آزمون میکروبیولوﮊی |
۸۹۸۸ |
۳ |
ویژگیها و روشهای آزمون مربا |
۲۴۱۴ |
۴ |
مارمالاد |
۶۱۸ |
۴-۱بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت محصول :
پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پارامترهای مهم در ذیل شرح
داده شده است:
۱- قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را
در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد
- منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
٣- نوع تکنولوﮊی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و....بر قیمت فروش محصول موثر خواهد بود.
٤- هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.
٥- ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.
با توجه به نکات فوق، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.همچنین در صورتی که
صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد با توجه به استعلام ا نجام شده در بازارهای داخلی هر کیلوگرم انواع مربا حدود بین ٢٥٠٠٠-٥٠٠٠٠
ریال (بستگی به نوع مربا و سطح کیفیت) به فروش می رسد