خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
ژلاتین |
|
|
|
|
|
ظرفیت پیشنهادی طرح |
|
١٠٠٠ تن در سال |
|
|
|
|
|
|
موارد کاربرد |
|
|
صنایع غذایی : در تهیه شیرینی ، آبنبات ، مارمالاد ، |
|
|
|
|
|
دسرهای آماده و ... |
|
|
|
|
|
صنایع دارویی : استفاده در ساخت انواع آمپول |
|
|
|
|
|
سایر صنایع : استفاده در چسب سازی ، صنعت عکاسی ، |
|
|
|
|
|
صنایع نظامی ساخت کاغذ اسکناس ، رطوبت گیر و... |
مواد اولیه مصرفی عمده |
|
پودر استخوان |
|
|
|
|
|
کمبود محصول (سال ١٣٩٠ ) |
|
٣٠٠٠ تن |
|
|
|
|
|
|
اشتغال زایی ( نفر) |
|
|
٨۶ نفر |
|
|
|
|
|
زمین مورد نیاز (m²) |
|
٣٠٠٠ متر مربع |
|
|
|
|
|
|
اداری (m²) |
|
١٢٠ متر مربع |
|
|
|
|
|
زیر بنا |
تولیدی (m²) |
|
٠٠۵١ متر مربع |
|
|
|
|
|
|
سوله تاسیسات (m²) |
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
انبار (m²) |
|
٢٠٠ متر مربع |
|
|
|
|
|
میزان مصرف |
سالانه مواد اولیه اصلی |
|
٠٠۴٧ تن |
|
|
|
|
|
میزان مصرف |
|
آب (m³) |
|
٠٠٠۵ متر مکعب |
سالانه یوتیلیتی |
|
|
|
|
|
برق ( KW) |
|
٠۴٢ کیلو وات |
|
|
|
|
|
|
سرمایه گذاری |
|
ارزی |
|
۵ میلیون دلار |
|
|
|
|
|
|
ریالی (میلیون ریال) |
|
٠۵٧٢٧ میلیون ریال |
ثابت |
|
|
معرفی محصول:
ژلاتین یک محصول پروتئینی است که از منابع مختلف از کلاژنها و مواد پروتئینی دامی نظیر استخوان و بافت های هم بند دامها ، پوست خوک ، گوشت ماهیان غیر خوراکی ، پوست ماهی و سایر منابع پروتئینی قابل تهیه می باشد ولی از آنجا که منابعی مانند گوشت ماهی و دام بطور مستقیم مورد مصرف خوراکی دارد و گرانقیمت می باشد معمولا ژلاتین را از ضایعات پوست و گوشت و استخوان و یا منابع پروتئینی غیر خوراکی تهیه می نمایند که اغلب بصورت پودرو گرانول
تولید می گردد
مهمترین مصارف ژلاتین در صنایع غذایی ، داروئی و شیمیایی است ( در حدود۵ % از محصولات غذایی از ژلاتین استفاده می شود) . ژلاتین از مواد غذایی ایمن و سلامت برای انسانها محسوب می شود این ماده پروتئینی اهمیت خاصی
در صنایع غذائی، داروئی، صنعتی و پزشکی دارد .به ویژه در صنایع غذایی در تهیه مارمالاد ها و ژله ها و شیرینی جات و بستنی ها کاربرد داشته و به آسانی در بدن جذب شده و حتی به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولسیون
کمک می نماید.
در صنایع غذایی از ژلاتین بعنوان ایجاد کننده ارزش پروتئینی ، قوام دهنده مایعات غذایی ، پایدارکننده بعضی از محصولات غذایی و در صنایع شیمیایی بخصوص صنایع عکاسی و صنایع داروسازی بصورت تولید کپسول های ژلاتینی
و ... استفاده می شود.
الف : ویژگیها :
ژلاتین معمولا بصورت پودر یا گرانول تولید می شود، رنگ آن زرد متمایل به قهوه ای و تقریبا بی بو و بدون مزه
می باشد که از نظر فیزیکی تقریبا شفاف و شکننده می باشد. ژلاتین در آب گرم ، گلیسرول و اسید استیک محلول و در
حلالهای ارگانیک غیر محلول می باشد.
ژلاتین در دمای حدود ٣٠ تا ۵٣ درجه حدود ۵ تا ١٠ برابر وزن خود آب جذب می کند و به یک ژل آبکی تبدیل
می شود . نقطه ژله ای شدن ژلاتینی که از ماهی گرفته می شود پائین تر از نقطه ژله ای شدن ژلاتین تهیه شده از گاو
و خوک می باشد.
ژلاتین یک ماده آمفوتریک است بدین معنا که نه اسیدی است و نه قلیایی . نقطه ایزوالکتریک ژلاتین بین٨/۴ و ۴/٩
می باشد . ژلاتینی که در فرایند اسیدی تولید شده نقطه ایزو الکتریک بالاتری از ژلاتینی دارد که در فرایند قلیایی
تولید شده است.
ب : ترکیبات:
ترکیبات اصلی ژلاتین به شرح زیر می باشد:
پروتئین
٩٠-۴٨
نمکهای معدنی
٢-١
آب
۵١-٨
در حالت خشک حدود ٩٨-٩٩درصد ژلاتین ، پروتئین می باشد ، در کل ژلاتین یک ترکیب غیر همگن از پروتئینهای با
وزن مولکولی بالا (حدود ٠٠٠.٢٠ تا ٠٠٠.٠۵٢ ) می باشد.
ساختار فنری آمینو اسیدهای ژلاتین با باندهای پپتید به هم متصل شده اند .ترکیب آمینو اسیدهای اصلی ژلاتین بصورت Gly-Pro-Hyp می باشد
نام و کد محصول (آیسیک ٣)
نام : ژلاتین (gelatin)
کد آیسیک ٣: ٢٩١٢١١۴٢
اسامی دیگر ژلاتین در دنیا :
( ژلاتین نوع |
( B |
١- |
Bovine gelatin |
|
|
٢- |
Fish gelatin |
( ژلاتین نوع |
( A |
٣- |
Porcine gelatin |
|
|
۴- |
Food grade gelatin |
|
|
۵- |
Edible gelatin |
|
|
۶- |
Kosher fish gelatin |
|
|
٧- |
Dried Fish gelatin |
|
|
٨- |
Bloom fish gelatin |
|
|
٩- |
HMW fish gelatin |
|
|
١٠- |
Isinglass |
|
|
١١- |
Gelatine |