خلاصه طرح
نام محصول |
|
|
|
بسته بندی عسل |
|
ویژگی محصول یا طرح |
|
|
|
خواص غذایی و دارویی ، عرضه نامناسب |
|
|
|
محصول در حال حاضر |
|
|
|
|
|
|
|
ظرفیت پیشنهادی طرح (تن) |
|
|
400 |
|
موارد کاربرد |
|
|
|
غذایی- دارویی – شیرینی و شکلات |
مواد اولیه مصرفی عمده (مقدار داخلی یا خارجی) |
|
عسل با موم |
|
کمبود / مازاد محصول تا سال 1393 |
|
|
80.103 |
|
|
|
|
|
|
|
|
اشتغالزایی (نفر) |
|
|
|
19 |
|
زمین مورد نیاز |
(2m) |
|
|
1,800 |
|
|
|
تولیدی |
(2m) |
|
380 |
|
زیر بنا |
|
اداری |
(2m) |
|
250 |
|
|
|
انبار |
(2m) |
|
340 |
|
|
|
آب |
(3m) |
|
12 |
|
میزان مصرف سالانه یوتیلیتی |
|
برق |
(kw) |
|
292,000 |
|
|
|
گاز |
(3m) |
|
29,200 |
|
|
|
ارزی |
(یورو) |
|
- |
|
سرمایه گذاری ثابت |
|
ریالی (هزار ریال) |
|
######## |
|
|
|
مجموع (هزار ریال) |
|
######## |
|
سرمایه در گردش |
|
(هزار ریال) |
|
######## |
|
میزان واردات محصول مشابه در سه سال |
|
|
واحد |
|
- |
|
گذشته |
|
ارزش (هزار ریال) |
|
- |
|
پیش بینی میزان صادرات محصول سالانه |
|
|
واحد |
|
13.602 |
|
|
ارزش (هزار ریال) |
|
1,060,972 |
|
|
|
|
|
نقطه سر به سر تقریبی |
|
|
|
|
25.60% |
|
عنوان طرح |
|
|
|
|
طرح بسته بندی عسل |
|
|
|
|
|
|
|
|
کد آیسیک |
|
|
|
|
15492231 |
|
|
|
|
|
|
شماره تعرفه گمرکی |
|
|
|
|
4090000 |
|
|
|
|
|
|
SUQ |
|
|
|
|
KG |
|
|
|
|
|
|
|
حقوق واردات |
|
|
|
|
90 |
|
|
|
|
|
|
|
استاندارد ملی یا بین المللی |
|
|
|
|
92- 2555 - 1416 - |
|
|
|
|
|
|
سرمایه گذاری کل (هزار ریال) |
|
|
|
|
9,442,546 |
|
|
|
|
|
|
سرمایه ثابت (هزار ریال) |
|
|
|
|
6,842,070 |
|
|
|
|
|
|
سرمایه در گردش (هزار ریال) |
|
|
|
|
2,600,476 |
|
|
|
|
|
|
سرمایه گذاری کل (هزار ریال) |
|
|
|
|
9,442,546 |
|
|
|
|
|
|
آورده سرمایه گذار (هزار ریال) |
|
|
|
|
4,442,546 |
|
|
|
|
|
|
تسهیلات (هزار ریال) |
|
|
|
|
5,000,000 |
|
|
|
|
|
|
سرمایه ثابت (هزار ریال) |
|
|
|
|
6,842,070 |
|
|
|
|
|
|
آورده سرمایه گذار (هزار ریال) |
|
|
|
|
1,842,070 |
|
|
|
|
|
|
تسهیلات (هزار ریال) |
|
|
|
|
5,000,000 |
فصل دوم معرفی طرح وسابقه
عنوان |
|
|
توضیحات |
|
|
|
|
طرح |
|
|
بسته بندی عسل |
|
|
|
مدت اجرای فاز ساخت ( ماه ) |
|
12 |
|
|
|
|
واحد پول داخلی |
|
|
هزار ریال |
|
|
|
|
واحد پول ارزی |
|
|
دلار |
|
|
|
|
نرخ تسعیر ارز |
|
|
هر دلار 11750 ریال |
|
|
|
|
مالیات |
|
|
4 سال اول 80 درصد معافیت مالیاتی |
|
|
|
تورم |
|
15% |
غذا به عنوان یک اصل ، عامل حیات و بقای تمام موجودات عالم هستی است و بدون آن حیات مفهومی نخواهد یافت یا به عبارتی غذا عامل تولید انرژی و حرکت ، حرکت یعنی زندگی است .
انسان بدلیل دارا بودن قدرت تفکر توانسته در تمامی زمینه های زندگی و تامین نیازش برنامه ریزی نماید و اوقات خود را برای حضور در مسابقه پیشرفت به گونه ای تنظیم نماید تا از امکانات ایجاد نموده حداکثر بهره برداری را به عمل آورد اما سرعت این پیشرفت به گونه ای است که روش های زندگی گذشته به صورت سنتی را به طور کامل متحول نموده بطوری که برگشت به روش های گذشته را غیر ممکن ساخته است .این تغییرات به ویژه در زمینه تولید مواد غذایی چشمگیر بوده است به طوریکه حتی خانم های کدبانو برای طبخ غذا زمان چندانی صرف نمیکنند و تمایل به استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده موجود در بازار دارند . این شیوه مصرف در اماکنی نظیر هتل ها ، رستوران ها ، پادگانها و ... در سطح بسیار وسیع تری مشاهده می شود .
در استان همدان به دلیل امکان کشاورزی و باغداری زمینه مساعدی جهت تولید مواد غذایی بسته بندی شده وجود دارد .
از نکات مثبت محل اجرای طرح کاهش هزینه جمع آوری و حمل و نقل مواد اولیه به کارخانه می باشد ،که شرایط مناسبی جهت رقابت با سایر فعالیت کنندگان در این عرصه فراهم می نماید .
طرح با توجه به امکانات منطقه در سدد است با بهره مندی از مدیران متخصص در مسیر توسعه این صنعت همراه دیگر واحدهای موجود در منطقه و سطح کشور با بهره مندی از امکانات موجود و ایجاد تنوع در عرضه محصولات و با حفظ کیفیت مناسب و مطابق با ذائقه ایرانی اقدام نماید . توسعه این صنعت در منطقه علاوه بر بهبود بازار و اقتصاد استان میتواند در ایجاد اشتغال و به کار گیری نیروی انسانی در رده های مختلف موثر بوده
منطقه را به عنوان یک قطب اقتصادی در این زمینه مطرح نماید . از مزایای اقتصادی ایجاد طرح می توان به نکات زیر اشاره نمود :
-1 ایجاد اشتغال برای نیروی انسانی در رده های مختلف
-2 توسعه زنبور داری متناسب با مواد اولیه مورد نیاز و فروش تضمینی محصولات
-3 ساماندهی مراکز توزیع و پخش مواد غذایی
-4 جذب نیروی متخصص و جلو گیری از مهاجرت آنها به سایر استان ها
-5 همکاری با مراکز گردشگری و توریستی
-6 توسعه سیستم حمل و نقل و توزیع در منطقه در پایان برخی موارد مصرف و محل های مصرف ذکر شده اند :
موارد مصرف محصولات در جدول الف- 1 آمده که به مواردی از مصرف آنها اشاره دارد .
عسل الهام بخش افسانه های بسیار بوده و داستان های فراوانی از قدرت جادویی آن را می توان در گذر زمان یافت . مردمان تمدن های باستانی به ارزش عسل پی برده بودند و روش های خلاقی برای مصرف آن هم به عنوان یک ماده غذایی و هم جهت مصارف دیگری یافته بودند.
فراعنه با کوزه های عسل به سفر ابدی خود به سوی جهان باقی فرستاده می شدند و نیز مصریان کشف کرده بودند عسل وسیله ای ایده آل برای مومیایی کردن مردگانشان است . فلاسفه و پزشکان بزرگی مانند ارسطو و سقراط مجذوب این زنبورهای تولیدکننده بودند . آنها زنبورهای عسل را در کندوهایی نگهداری و اجتماع پیچیده آنها را بررسی می کردند ضمن آنکه از عسل تولیدی این زنبورها بهره مند می شدند.
یونانیان و رومی ها که به سرعت خواص درمانی و قدرت شفابخشی عسل را شناخته بودند خیلی زود کوزه عسل را از آشپزخانه به مطب پزشک انتقال دادند.
بسیاری از روش های درمانی عسل در آن روزگار هنوز برای سلامتی، شادابی و طول عمر مورد استفاده قرار می گیرند.
عسل برای مصارف زیبایی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است . صاحبان زیبایی های افسانه ای مانند کلئوپاترا و مادام دوباری از جمله زنان بی شماری هستند که در خلال قرن ها از عسل برای حفظ زیبایی خود بهره می بردند . زنان امروز هم می توانند از این خواص از طریق نسخه های خانگی و یا محصولات کارخانه ای بهره مند شوند.
البته ساخت این معجون ها و لوسیون ها بدون وجود زنبورهای مقاوم عسل ممکن نبود که با پشتکاری ستودنی از گلی به گل دیگر پر می کشند و شهد گل های گوناگون را جمع آوری کرده و طی پروسه ای شبیه
به کیمیاگری به این ماده ارزشمند طلایی تبدیل می کنند . ما با زنبورداری این مهارت اعجاب انگیز زنبور عسل را به خدمت گرفته ایم و امروز انواع بسیار متنوعی از عسل را از گوشه و کنار دنیا در اختیار داریم . هر یک از انواع عسل که در نقاط مختلف جهان به دست می آیند از رایحه و طعم خاص خود برخوردارند.
عسل یک واژه عربی است که به فارسی آن را انگبین می گویند که عبارت است از ماده شیرینی که توسط زنبوران عسل از شهد گلهای گیاهان جمع آوری شده و پس از تغییرات لازم در سلول های مومی شانه های کندو ذخیره می گردد.
عسل یکی از هدیه های ارزنده و پر ارزش طبیعت می باشد که در قرآن از آن به عنوان فیه شفا للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند.
عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که قرن ها پیش به عنوان عالی ترین و مقوی ترین غذا ها شناخته شده و به واسطه ویژگی های شفا بخش خود به عنوان دارو در درمان اکثر بیماری ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.
تعریف جامع تر از عسل در سال 1906 در آمریکا ارائه شد که عبارت است از ترشح مواد قندی درختان و شهد گل گیاهان که توسط زنبوران عسل جمع آوری و تغییرات یافته و درون سلول های قاب ذخیره می شود .
موریس مترلینگ در مورد عسل گفته : همین امروز اگر زنبور عسل از بین برود هزاران نوع از گیاهان از بین خواهد رفت و از کجا معلوم که تمدن، از بین نرود .