خلاصه طرح :
موضوع طرح : احداث وبهره برداری کارگاه تولید نان فانتزی
نوع تولیدات وظرفیت : نان فانتزی باظرفیت 900 تن درسال
تعداد شاغلین : 17 نفر
مشخصات سرمایه گذاری طرح (ارقام به میلیون ریال)
سرمایه گذاری کل طرح :
سرمایه گذاری ثابت :
سرمایه در گردش :
در آمد سالیانه:
سود ویژه :
2710
2400
280
3420
702
دوره بازگشت سرمایه : 40 ماه
نرخ باز دهی سرمایه : %30
1
مقدمه :
بی شک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند دراین
میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود ، که قابلیت تبدیل شدن به نان
را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . بگونه ای که برخی از اقلام وحشی آن
از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بین النهرین می روییده
است و دانه های این گیاه در کنار مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور
به دست آمده است .
در ایران ، نمونه های گندم در کاوش های باستان شناسی انجام شده در دامغان ،
غارهای نزدیک به دریاچه مازندران وهمدان بدست آمده است و باستان
شناسان عقیده دارند که گندم از حدود 5 تا 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح در
این مناطق کشت می شده است .
برای پخت نان از زمان های بسیار دور روش های بسیار متنوع و جالبی وجود
داشته است . به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر
نشینان متداول بوده ، روشی است که برای پخت یک نوع نان ابتدایی بنام کوماج
2
مورد استفاده قرار می گرفته است . پس از آن ، پخت نان های مسطح نظیر
لواش بروی سنگ یا تابه داغ رایج گردید . کم کم تنور هایی که هنوز در بسیاری
از نفادط دنیا به خصوص ایران متداول هستند برای تهیه نان های پهن نظیر
تافتون ولواش اخترا ع گردید . جنس این تنورهاراز خاک رس است بعدها تنور
نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری
درکشورهای غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده می شود عیب این تنورها
در این است که قطعاتی که اول وارد می شوند آخر خارج می شوند و به علاوه
چون دمای نقاط مختلف تنور یکسان نیست نان های حاصل داری پخت یکنواخت
نیستند برای رفع این نقیسه ، روشهای نوین عمل آوری خمیر وپخت نان ابداع
گردیده که از آن جمله نان های حجیم فانتزی میباشند که علاوه بر پایین بودن
ضایعات نان ، از دوام ماندگاری بیشتری برخوردار بوده وویتامینها وپرتئینهای
موجود درنان به دلیل روش پخت در فرهای گردان یا سینی دار حفظ می گردد
باتوجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان نان می باشد ومصرف آن با توجه
به رشد جمعیت افزایش روز افزونی دارد ، توجیه اقثصادی این طرح مناسب
3
بوده ضمن اینکه با اجرای این طرح ، میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای
ماهر ونیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان
می توانند سهم بسزایی درآن داشته باشند
4
-1 سرمایه گذاری ثابت طرح :
-1-1 زمین محل اجرای طرح :
متراژ زمین |
قیمت واحد (ریال ) |
قیمت کل ( میلیون ریال ) |
2000 |
#### |
#### |
محوطه سازی :
ردیف |
شرح |
مساحت |
هزینه واحد |
هزینه کل |
|
|
(مترمربع) |
( ریال ) |
(میلیون ریال) |
1 |
خاکبرداری و تسطیح |
2000 |
10,000 |
20 |
2 |
حصار کشی |
200 |
250,000 |
50 |
3 |
فضای سبز ، خیابان کشی |
500 |
20,000 |
10 |
|
جمع |
|
|
80 |
-1-3 ساختمانها :
|
شرح |
|
مساحت زیربنا |
هزینه واحد |
هزینه کل |
|
|
|
(مترمربع) |
|
(میلیون ریال ) |
1 |
سالن تولید |
|
500 |
800,000 |
ردیف |
2 |
انبارها |
|
150 |
800,000 |
|
3 |
ساختمان اداری و |
|
80 |
1,250,000 |
100 |
|
سرویس ها |
|
|
|
|
4 |
نمازخانه |
|
30 |
1,000,000 |
30 |
5 |
آزمایشگاه |
|
40 |
1,000,000 |
40 |
6 |
نگهبان وسرایدار |
|
30 |
1,000,000 |
30 |
|
|
جمع |
|
720 |