خلاصه طرح :
موضوع طرح : تولید ماکارونی با ظرفیت 2000 تن در سال
نوع تولیدات : ماکارونی
تعداد شاغلین : 20 نفر
مشخصات سرمایه گذاری طرح (ارقام به میلیون ریال)
سرمایه گذاری کل طرح :
6070
سرمایه گذاری ثابت :
5400
سرمایه در گردش :
450
در آمد سالیانه:
7000
سود ویژه :
2379
دوره بازگشت سرمایه : 28 ماه
نرخ باز دهی سرمایه : %44
1
مقدمه :
فراورده های ماکارونی به دو نوعند :
-1 فراورده های ماکارونی ساده
-2 فراورده های مارونی تخم مرغ دار
فراورده های مارونی به دونوع توپر وتوخالی نیز دسته بندی میشوند
فراورده های مارونی توپر
از فراورده های ماکارونی توپر می توان :
-1 ورمشیل یا رشته فرنگی که قطرش بین 0/5 تا 0/8میلی متر است و
خود به سه نوع ورمیشل راست ، ورمشیل پیچ خورده و ورمیشل
پراکنده تقسیم بندی میشود.
2
-2 اسپاگتی که از متداولترین فراورده های ماکارونی است که قطر آن
حدود 1/5 تا 2/5 میلی متر است به دو نوع اسپاگتی کوتاه و اسپاگتی
بلند تقسیم بندی می شود .
-3 نودل که یکی دیگر از فراورده های ماکارونی است به صورت
نوارهای محکمی می باشند به ضخامت حدود 0/8 میلی متر و به
عرض متفاوت نودلها به انواع ، نودل راست ، نودل پیچ خورده و
نودل پراکنده تقسیم بندی میشود.
-4 انواع مخصوص این فراورده های ماکارونی به اشکال گوناگون مثل
خربزه ، ستاره ، برنج، و غیره تهیه میشوند و معمولا" از این انواع
برای تهیه سوپ استفاده میشود.
3
فراورده های ماکارونی توخالی:
-1 فراورده هایی که کاملا شبیه اسپاگتی است با این تفاوت که در میان آن
حفره ای وجود دارد واندازه قطر خارجی آن 4 تا 5 میلیمتر است
-2 البازو : نوع دیگر فراورده های ماکارونی توخالی است که بصورت کوتاه
بریده می شود ومتداولترین آن بین 4 تا 6 میلی متر ضخامت دارد وقطر
جداره آن 1 میلی متر است
4
نحوه ساخت ماکارونی
فراورده های ماکارونی از مخلوط کرد ن آرد مخصوص با اآب بدست می آیند بدین
طریق خمیر حاصل میگردد در نهایت قالب گیری میشود وبه اشکال مختلف در می آید.
ماکارونی به عنوان یک محصول خشک شناخته می شود اما درکشور هایی مثل ایتالیا از
ماکارونی قبل از خشک شدن نیز استفاده می کنند .
فراورده های ماکارونی معمولا در حدی خشک می شوند که رطوبط آنهابه 13 درصد
برسد .
ارزش غذایی ماکارونی :
هرکیلو از فراورده های ماکارونی3500 کالری انرژی ذخیره دارد (توجه داشته باشید
بدن انسان حدود 3200 کالری انرژی در روز نیاز دارد) و حاوی %12 پرتئین می باشد
وبطور متوسط 700گرم ماکارونی می تواند نیاز پروتئین روزمره انسان را تامین کند .
5
برای افزایش ارزش غذایی ماکارونی معمولا به آن ویتامین های گروه B افزوده می
شود ( شیر وسویا و گلوتن به ماده آن افزوده می شود )
رنگ :
از فراورده های رنگی گیاهی که میتوان برای رنگ ماکارونی به آن افزود می توان
سافرون آناتو را نام برد
افزودنی های دیگر
مهم ترین عامل در تو لید ماکارونی مرغوب ، استفاده از سمولینای یکنواخت است . از
جمله مواد دیگر، می توان نمک ، به ازائ هر صد کیلوگرم سمولینا یک تا دو کیلو گرم
افزود پودر اسفناج وتخم مرغ نیز از ادیگر افزودنیها هستند .
6
فرایند تولید :
پرس مخلوط آب و ارد الک آرد سه صفر
چرخ حمل ماکارونی گرمخانه برش وبسته بندی انبار محصول
7
-1 سرمایه گذاری ثابت طرح :
-1-1 زمین محل اجرای طرح :
محوطه سازی :
ردیف |
شرح |
مساحت |
هزینه واحد |
هزینه کل |
|
|
(مترمربع) |
( ریال ) |
(میلیون ریال) |
1 |
خاکبرداری و تسطیح |
7000 |
10000 |
70 |
2 |
حصار کشی |
680 |
250000 |
170 |
3 |
فضای سبز ، خیابان کشی |
2000 |
30000 |
60 |
|
جمع |
|
|
300 |
ساختمانها :
شرح |
|
مساحت زیربنا |
هزینه واحد |
هزینه کل |
|
|
(مترمربع) |
|
(میلیون ریال ) |
سالن تولید |
|
1000 |
1,000,000 |
560 |
انبارها |
|
600 |
1,000,000 |
320 |
ساختمان اداری و |
|
300 |
1,400,000 |
390 |
سرویس ها |
|
|
|
|
نمازخانه |
|
50 |
1,000,000 |
30 |
آزمایشگاه |
|
120 |
1,500,000 |
144 |
نگهبان وسرایدار |
|
50 |
1,000,000 |
56 |
جمع |
|
2300 |
: 1-4 تاسیسات و تجهیزات :
شرح |
هزینه کل |
|
(میلیون ریال) |
برق رسانی(حق انشعاب نصب تابلوها و |
120 |
ترانس کابل کشی و سیم کشی های مربوطه) |
|
آبرسانی(حق انشعاب ولوله گذاری و...) |
80 |
امتیاز خط تلفن |
10 |
ایمنی واطفا حریق |
50 |
وسایل سرمایش وگرمایش |
60 |
مخازن ذخیره سوخت و آب |
30 |
سیستم بخار: براورد تعدادوظرفیت دیگهای |
90 |
بخار |
|
تهویه وهوای فشرده |
60 |
جمع |
500 |