پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی

تعداد صفحات: 56 فرمت فایل: word کد فایل: 4533
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع ساختمانی و مصالح ساختمانی
قیمت: ۸,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی

    طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی

    مسکن از دیرباز مورد توجه و نیاز همه جوامع و انسانهای کره خاکی بوده است با توجه به رشد جمعیت ایران در سالهای گذشته و عدم ساخت و ساز متناسب با این رشد ، هم اکنون با مشکل کمبود مسکن بخصوص ، مسکن ارزان قیمت و مقاوم مواجه هستیم . طبق آخرین آمار جهت تامین مسکن جوانان ازدواج کرده یا در حال ازدواج به 2 میلیون واحد مسکونی نیاز داریم .
    فصل اول
    ((خلاصه مدیریتی))            
    مسکن از دیرباز مورد توجه و نیاز همه جوامع و انسانهای کره خاکی بوده است با توجه به رشد جمعیت ایران در سالهای گذشته و عدم ساخت و ساز متناسب با این رشد ، هم اکنون با مشکل کمبود مسکن بخصوص ، مسکن ارزان قیمت و مقاوم مواجه هستیم . طبق آخرین آمار جهت تامین مسکن جوانان ازدواج کرده یا در حال ازدواج به 2 میلیون واحد مسکونی نیاز داریم .
    همچنین اکثر ساختمانهای موجود کشور به دلیل عدم رعایت اصول فنی ساخت و ساز ویا طول عمر بالا، فرسوده محسوب شده و باید جایگزین گردند .
    لذا جهت تامین این مقدار ساختمان باید از روشهای جدیدی که در عین داشتن مقاومت بالا در برابر زلزله و ارزان بودن ، در کمترین زمان ممکن احداث کردند استفاده کرد .در کشورهای پیش رفته اروپایی با استفاده از دیوارهای پیش‌ساخته بتنی این مشکل را حل کرده‌اند . شرکت ‌های مختلف اروپایی با استفاده از روشهای گوناگون ،‌ مثل استفاده از بتن سبک ،‌دیوارهای دو جداره پرشده با فوم پلی استایرن ، دیوارهای کامپوزیت پر شده با بتن و ... ساختمانهای پیش‌ ساخته تولید می‌کنند .
    ما ضمن بررسی روش‌های مختلف ، روشی را انتخاب کرده‌ایم که دارای تمامی محاسن ذیل باشد .
    1.      مقاوم در برابر زلزله تا 2/8 ریشتر
    2.      سرعت احداث بسیار بالا .
    3.      عایق در برابر انتقال رطوبت ، انتقال حرارت و انتقال صوت .
    4.      ارزان قیمت .
    5.      تنوع در طراحی و معماری
    6.      استفاده از 100 درصد مواد اولیه داخلی .
    با استفاده از روش پانلهای دوتایی بتنی ، ساختمانهایی تا 26 طبقه می‌توان احداث کرد .
    این ساختمانها می توانند با کاربری خانه‌های ویلایی ،‌آپارتمانهای مسکونی یا اداری ، مجتمع‌های تجاری و هتل احداث شوند .
    با توجه به سبک بودن دیوارهای تولیدی ، امکان حمل و نقل آنها در فواصل تا 150 کیلومتری امکان‌پذیر است و لذا احداث کارخانه در شهرکهای همجوار شهرهای بزرگ هم توجیه اقتصادی خواهد داشت .
    در این طرح به دلیل استفاده از دانش فنی مدرن ساخت دیوارهای پیش‌ساخته بیشتر ماشین آلات و تجهیزات واحد اول از آلمان وارد می‌گردد و در طرح توسعه ، درصد قابل توجه‌ای از ماشین آلات در ایران ساخته می‌شود .
    در بررسی امکان سنجی احداث این کارخانه نزدیک بودن به مواصلات ارتباطی و همچنین نزدیکی به کلان شهری همچون مشهد و نیز سهولت دسترسی به منابع اولیه تولیدی بسیار حائز اهمیت می باشد .
    2 2   تاریخچه صنایع پیش ساخته ‌سازی ساختمان
    در دوران قبل از آثار باستانی گذشته از قبیل اهرام مصر ، معابد روم و یونان و کاخهای ساسانی و هخامنشی بکرات قطعات سنگ قبلاً  آماده شده مورد استفاده قرار گرفته‌اند و بنابراین ساختمانهای مزبور را از نظر تعاریف امروزی میتوان تا حدودی پیش‌ساخته نامید . منتهی در گذشته بخاطر عدم وجود وسایل ارتباطی و حمل و نقل اکثراً قطعات را در محل اجرای ساختمان آماده نموده و بکار میبرده‌اند . در سال 1869 میلادی رایموند گوانبه و متعاقب آن مؤسسه کامودر فرانسه موفق به قالب‌گیری بتون و تولید قطعات بتونی سنگین گردیده و بدینوسیله اولین سیستم پرفابریکاسیون سنگین را جهت ساخنمان‌سازی بوجود آوردند .
    پس از این تحولات تا پایان آخرین جنگ جهانی سیستم‌های دیگر پیش‌سازی نیز بوجود آمد ، منتهی هیچکدام بخاطر وجود مشکل و موانع مختلف ووفور کارگر و کمبود  تجهیزات ساختمانی و حمل و نقل مورد استقبال عمومی واقع نگردید . ولی اکثر مطالعات مفید در باره سیستمهای ساختمانی مربوط به این دوره است . پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و ورود آوارگان به کشورها فعالیت‌های شدیدی بمنظور ترمیم خرابیها و سکنا دادن مردم در کشورهای صدمه دیده شروع شد و این احتیاجات باعث ایجاد تحول در صنایع پیش‌سازی ساختمان گردید و صنایع مذکور را به تکامل نزدیک کرد .
    در اروپا این ایده در قرن نوزدهم قوام گرفت ، در سال 1948 انجمن شهر " هترفولدشاید " انگلستان کنسرسیوم ساختمانی CLASP را بنیان نهاد که سیستم ساختمان مدارس را با همان نام وشهرت جهانی بوجود آورد و شرکتهای دیگر نیز تاسیس گردیدند و این امر موجب توسعه این سیستم با نامهای SCOLLA  و SEAL  گردید . و این توسعه تدریجاً به زمینه خانه سازی نیز کشانیده شد . ارقام زیر میزان کار پیش‌سازی را در کشورهای اروپایی نشان میدهد .
    آلمان غربی     40%                 سوئد    60%         انگلیس     40%
    فرانسه         5/22%                 سوئیس    20%        شوروی سابق 80%
    32 مزایای عمده روشهای پیش‌سازی و استانداردهای مربوط:
    در بیست سال اخیر هزینه‌های ساختمانی رشد سریعتری را بیش از سایر هزینه‌های تولیدی در صنایع دیگر داشته‌اند این روند کم و بیش در مورد کلیه کشورهای جهانی بویژه کشورهای رو به رشد وجود دارد . بنابر این استفاده از تکنیک‌های جدید در امور ساختمانی در کاهش هزینه‌های ساختمانی بسیار موثر بوده است . یکی از اقلام مهم هزینه در ساختمانها مخارج نیروی انسانی است . تاکنون روش متداول در احداث ساختمان ایجاب مینموده که اکثر نیروی انسانی مستقیماً در محل احداث حضور داشته باشند و وظایف گوناگون و دشواری را به دوش داشته باشند . دگرگونی و پیشرفتهای سریع در چندین سال اخیر در صنایع ساختمانی امکان ایجاد کارگاههای تولید انبوه ساختمانی را بوجود آورده . با توجه باینکه کلاً قطعات پیش‌ساخته توسط ماشین آلات تهیه میگردد از مزایا و محاسن زیر برخوردارند .
    1.      امکان تولید بصورت انبوه  وجود دارد .
    2.      کاهش قیمت تمام شده بدلیل تولید انبوه .
    3.      امکان کنترل کیفی و آزمایشات کیفی در کارخانه در صورتیکه در محل احداث ساختمان در اغلب موارد غیر ممکن است .
    4.      تغییرات شرایط جوی منجمله سرما و گرما تاثیری در تولید مصالح و قطعات پیش‌ساخته در محل کارخانه تولیدی ندارد .
    5.   حمل مصالح پیش‌ساخته شده به محل ساختمان نه تنها باعث افزایش هزینه حمل نمی‌گردد بلکه در اغلب موارد اولیه بصورت مجزا بطریقه سنتی نیز ارزانتر تمام میشود .
    6.      کاهش زمان اجرای کار ساختمان
    7.      افزایش عمر اقتصادی ساختمان
    لازم به ذکر است که به دلیل متنوع بودن نوع قطعات استاندارد خاصی در خصوص قطعات پیش‌ساخته بتونی وجود ندارد . تنها منابع استاندارد موجود در ایران آئین نامه شماره 518 طرح و محاسبه ساختمانهای بتن آرمه و همچنین آئین نامه شماره 519 بارگذاری میباشد که مورد استفاده قرار میگیرد . استاندارد بین‌المللی آن ASTM  و RCI میباشند . ضمناً نشریه شماره 130 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تحت عنوان بتن و اجرای آن که مباحث آن ترجمه کامل نشریه منتشره از طرف انجمن سیمان و بتن انگلستان میباشد نیز منبع استفاده این واحدها میباشد .
    42 بررسی قابلیت جذب بازار و قیمت فروش
    عوامل متعددی در تعیین قیمت فرآورده‌های مختلف صنعتی و غیره دخیل بوده که تغییرات آنها سه جزء اصلی و شاخص قیمت فروش محصول را متاثر از شرایط حضور خود می‌نماید .
    که ذیلاً مهمترین آنه برشمرده میشوند .
    میزان عرضه و تقاضا
    معیارهای رقابت نزذ تولیدکنندگان و فروشندگان
    گسترده کاربرد و نوع کانونهای مصرف‌کنندگان محصول
    سیاستهای اقتصادی کشور
    معیارهای کیفی کالا
    روند رشد صنایع جنبی
    با توجه به طیف گسترده موارد استفاده و قابلیت تطابق قطعات پیشنهادی با هداف گوناگون در کنار قیمتی مناسب و قابل رقابت با جانشینهای آن تولیدات میتواند از حجم مصرف بسیار مطلوب برخوردار شود . بؤیژه قطعات خاص که موارد مسکونی ، اداری ، بهداشتی صنعتی و کشاورزی را شامل میشود ارائه تولیدات بنحو مطلوب میتواند آینده مصرف بسیار مناسب داشته باشد .
    جهت روشن شدن اثرات اقتصادی طرح بویژه در مورد قطعات پیشنهادی از سیستم مقایسه‌ای استفاده گردیده که در آن قیمت و زمان تولید خانه‌های با روش پیش‌ساخته با روش معمول مقایسه شده‌اند .
    در روش‌های پیش‌ساخته هزینه ما بین 50 تا 60 درصد کاهش می‌یاید و لذا اثر چشم‌گیری بر قیمت نهایی ساختمان خواهد گذاشت .
    فصل دوم
    ((چکیده نتایج طرح))
    ردیف        موضوعات
    11         مشخصه طرح
    عنوان : قطعات پیش ساخته بتونی جهت ساختمان سازی
    21         ظرفیت تولید 450000 متر مکعب
    فرآیند تولید :
    تهیه بتن
    قالب گیری                        کپورینگ
    آرماتور بندی                   
    31        شرایط عملیاتی :
    تعداد روزگاری : 275 روز
    تعداد شیفت : 3 شیفت
    ساعات کار روزانه 22ساعت
    41         درصد تامین مواد اولیه
    داخلی 100%
    خارجی
    51        تعداد کارکنان :
    مدیریت یا مهندس : 3 نفر
    پرسنل تولیدی : 7 نفر تکنسین ، 10 نفر
    کل پرسنل واحد : 51 نفر
    61         تاسیسات زیر بنایی
    توان برق 500 کیلووات
    آب مصرفی روزانه : 1042 لیتر
    سوخت مصرفی روزانه :134750 لیتر گازوئیل
    سوخت مصرفی روزانه : 49750 لیتر بنزین 
    71        دستگاه و تجهیزات خط تولید
    بخش خارجی 21 میلیون یورو

    8 1         زمین و ساختمانها :
    ساخت زمین : 50000 متر مربع
    سطح زیر بنا :‌سالن تولید 11000 متر مربع
    انبارها 1000 متر مربع
    91         سرمایه گذاری :
    داراییهای ثابت 357909 میلیون ریال
    سرمایه درگردش23361 میلیون ریال
    کل سرمایه گذاری 381270 میلیون ریال
    سرمایه گذاری مجری 38127 میلیون ریال
    تسهیلات بلند مدت 343143 میلیون ریال
    تسهیلات کوتاه مدت ( نداریم )

    101         قیمت تمام شده 343288 ریال هر متر مکعب ( 154480 میلیون ریال )
    کل هزینه ‌های ثابت 57107 میلیون ریال
    کل هزینه‌های متغییر97373 میلیون ریال
    قیمت فروش 512742 ریال / متر مکعب (230734 میلیون ریال )
    111         شاخصهای اقتصادی
    سود نایژه در ظرفیت نهایی 76254 میلیون ریال
    ارزش افزوده :120030 میلیون ریال
    نقطه سربستر : 8/42
    دوره برگشت سرمایه :8 سال
    مدت اجرای پروژه تا زمان بهره برداری کامل : هیجده ماه

    فصل سوّم
    تحلیل صنعت
    13 نگرش کلی بر فرآیند :
    اصول کلی تولید قطعات بتونی همانگونه که در دیاگرام تولید آورده شده ترکیب مواد اولیه شامل مواد فولادی و مواد سنگی پس از طی مراحلی در قسمتهای مربوطه بصورت قابل استفاده در سالن تولید میباشد که در آنجا پس از انجام پروسه تولید وارد کیورینگ شده و بعد از خشک شدن دپرو آماده حمل میگردد . با توجه به تنوع قطعات پس از طراحیهای لازم و محاسبه فرمول بتن  و آرماتوربندی مورد نیاز و تهیه قالب ، قطعه مود نظر تولید میگردد .علت عمده انتخاب فرآیند پیشنهادی قابلیت انعطاف و امکان تولید قطعات مناسب با حداکثر ظرفیت تولید بصورت همزمان میباشد .
    طراحی فرآیندهایی که بتواند تنوع تولید را در حد بسیار وسیعی بالابرد با توجه به شرایط فعلی کشور و نیاز در زمینه‌های گوناگون مسکونی یا صنعتی و کشاورزی بسیار حائز اهمیت است .
    23 شرح فرآیند تولید :
    بطور کلی کارخانه تولید قطعات بتونی قسمتهای ذیل را شامل میشود :
    1.      کارگاه تولید مصالح سنگی دانه‌بندی شده
    2.      کارگاه آرماتوربندی
    3.      کارگاه قالب سازی
    4.      کارگاه تولید بتن
    5.      کارگاه بتن‌ریزی و پرداخت قطعات ( سالن تولید )
    6.      قسمت کیورینگ قطعه
    7.      قسمت دکفره کردن قالبها و حمل و نقل داخلی
    123 تولید مصالح سنگی دانه‌بندی شده
    با در نظر گرفتن نابسامانیهایی که در تولید و توزیع مصالح سنگی وجود دارد و همچنین احتیاج مبرم به دانه‌بندی خاص جهت قطعات مختلف در طرح بتن ( مثلاً دانه‌های درشت برای قطعات سنگین تر و دانه‌بندیهای بسیار ریز جهت قطعات فروسمنت و هزینه‌های متغییر تولید که صرف خرید شن و ماسه میگردد ، احداث یک واحد سنگ شکن و ماسه‌شویی در حد رفع نیاز کارخانه ( در فاز تکاملی سیستم ) بسیار ضروریست . در فاز اول تولید جهت کاهش حجم سرمایه‌گذاری ،‌مصالح سنگی مورد نیاز با دانه‌بندی‌های مختلف خریداری و در محوطه کارخانه دپو میگردد .
    223 کارگاه آرماتوربندی
    با توجه به حجم تولیدی مورد نظر کارخانه ، احداث کارگاه آرماتوربندی ضروری می‌باشد  . تجهیزات مورد نیاز این کارگاه عبارتند از قیچی برقی دستگاه آجدار کردن آرماتور کلیات کار در این کارگاه به این صورت است که در رابطه بانوع قطعه‌ای که در خط تولید قرار دارد بر طبق نقشه‌ای از طرف واحد ارائه شده قطعات آرماتوربندی شده و رویهم قرار میگیرند تا مرتب به سالن تولید حمل گردند .
    در این کارگاه از سیستم نقطه جوش اتوماتیک هم استفاده می‌شود .
    323 کارگاه قالب سازی
    یکی از قسمتهای بسیار عمده کارخانه‌های تولید قطعات بتنی پیش ساخته واحد قالب سازی است . زیرا همراه با دریافت سفارشات جدید ساخت قالب جهت این قطعات که قبلاً در خط تولید نبوده‌اند اجتناب ناپذیر میگردد . هر چند طرح اجرایی در نظر دارد با توجه به محدودیتهایی که در تهیه مواد اولیه ساخت قالب وجود دارد ، طراحی قالبها را بنحوی انجام دهد که حداکثر استفاده از قالبها بعمل آید . به نحوی که هر قالب از قطعاتی مجزا تشکیل شود که بسته به شکل مورد نیاز بتوان آن را مونتاژ کرد و در مواردی نیز ایجاد امکانات انعطاف پذیری چه در جهت طولی و جه در عرضی با یک قالب بتوان قطعاتی با ابعاد متفاوت تولید نمود . اما در برخی از قطعات خاص و نیز سفارشات معین ساخت قالب ضروری است . بعلاوه ترمیم و نگهداری قالبهای مورد استفاده در خط تولید از وظایف این واحد است .
    تجهیزات کارگاه مذکور در حالت عادی شامل دستگاه برش ورق ، اره برقی ، موتور جوش و یک دستگاه جرثقیل دستی میباشد .
    423 کارگاه تولید بتون
    کارگاه تولید بتن قسمتهای ذیل را شامل میشود :
    الف : سیلوهای ذخیره سیمان
    ب‌:‌ منبع ذخیره آب
    ج سانترال بتون
    بر حسب نوع بتن مورد نیاز مقادیر لازم از مواد اولیه بر اساس نسبتهای وزنی از قسمتهای فوق وارد قسمت بتن ساز شده و مخلوط میشوند . اپراتور اتاق فرمان ، کنترل مقادیر مواد اولیه بتن را بعهده دارد . ضمناً قسمتهای فوق مرتباً پر میشود . پس از ورود مواد اولیه به دستگاه مخلوط کن بتن با عیار معین و با کیفیت عالی ساخته و آماده میشود . بتن آماده شده توسط واگنهایی از محل کارگاه تولید بتن به سالنهای تولید قطعات حمل میشوند .
    523 کارگاه بتون ریزی و پرداخت قطعات
    بتن آماده شده توسط دستگاه بتن مرکزی با واگنهای مخصوصی که در واقع همان باکتهای بتن ریزی هستند که در قاعده پائین آنها دربهایی جهت خروج بتن تعبیه شده است . بر روی ریل توسط وینچ حرکت کرده و در مقابل سالن تولید میآید و سپس این باکتها توسط جرثقیل سقفی به بالای میزهای تولید هدایت میشوند .
    بر روی میزهای تولید قالبها بصورت مرتب و درامتداد ( بسته به طول خط تولید ) قرارگرفته و سپس قطعات آرماتوربندی شده در کارگاه مربوط پس از حمل به این قسمت درون قالبها که قبلاً بوسیله روغن و مواد مناسب جداکننده دیگر اندود شده است ( جهت دکفره کردن قالب ) قرار میگیرند و سپس عمل بتن‌ریزی توسط باکتها از بالا درون قالب انجام میگردد و قطعه به میز ویبره هدایت شده و پس از طی مرحله ویبراسیون سطح آزاد در صورت نیاز ماله‌کشی شده و قطعه آماده انتقال به اتاق بخار میگردد .
    قبل از بتن ریزی قطعه میتوان پیش بینی‌های لازم ، جهت تعبیه لوله‌های تاسیساتی ، اتصالات قطعات به یکدیگر ،‌اتصال قطعه با درب و پنچره و یا هر مورد خاص دیگری که در سفارش قطعه آورده شده است را انجام داد .

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی, پروژه کارآفرینی درباره پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی, نمونه طرح کسب و کار پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی, Business plan با موضوع پروژه کارآفرینی طرح تجاری تولید قطعات پیش ساخته بتونی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت